Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pisao predsjedniku Grčke!

Preporučeno

Član Predsjedništva BiH zahvalio je predsjedniku i premijeru Grčke i njihovoj državi na svemu što čine na promociji mira i stabilnosti na Balkanu.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je predsjedniku Grčke Prokopisu Pavlopulosu i premijeru Kirijakosu Micotakisu pisma u kojima je izrazio najiskreniju podršku za sve napore i aktivnosti koje grčke vlasti provode u vezi s najnovijim valom ilegalnih migranata.

Upravo se čita:  Slobodan Šoja: Iza Rezolucije o Srebrenici ne stoji Lagumdžija, nego je ovo odgovor velikih sila na Dodikovu retoriku

– Štiteći granice Grčke, stali ste u odbranu ne samo granica Evropske unije nego i cijelog Balkana. Ilegalne migracije sa sobom nose niz humanitarnih i bezbjednosnih izazova i samo zajedničkim odlučnim aktivnostima možemo da im odgovorimo na adekvatan način – istakao je Dodik.

Član Predsjedništva BiH zahvalio je predsjedniku i premijeru Grčke i njihovoj državi na svemu što čine na promociji mira i stabilnosti na Balkanu.

Upravo se čita:  Vučić odgovorio na Dodikov zahtjev da podrži “razilaženje” RS sa BiH

– Grčki i srpski narod vežu neraskidive veze iz prošlosti, koje su u dokazane u najtežim trenucima kroz iskazano međusobno razumijevanje, poštovanje i solidarnost – naglasio je Dodik.

Uz najbolje želje za mir i blagostanje prijateljskog grčkog naroda, Dodik je uputio i izraze dubokog poštovanja predsjedniku i premijeru Grčke.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

Hoće li Federacija BiH kroz novo zakonsko rješenje uspjeti riješiti dugogodišnje pitanje i izazov razdvajanja aktivnih tražitelja posla s...

Još vijesti za vas