Utorak, 30 travnja, 2024

Vučić nakon sastanka s Dodikom: Podršku u hrani, ali i svim drugim materijalima pružićemo Bosni i Hercegovini u cjelini

Preporučeno

Vučić i Dodik su se sastali u vili Bokeljka u Beogradu, a u skladu sa mjerama zaštite od virusa, pri susretu su se pozdravili laktovima i obojica, kao i njihovi saradnici, nosili su maske.

Predsjednik Aleksandar Vučih sastao se danas sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom sa kojim će razgovarati o pomoći Srbije Bosni i Hercegovini u materijalima i opremi za borbu protiv virusa korona.

Upravo se čita:  Sretan kraj potrage: Pronađena Tijana koja je nestala u martu

Vučić i Dodik su se sastali u vili Bokeljka u Beogradu, a u skladu sa mjerama zaštite od virusa, pri susretu su se pozdravili laktovima i obojica, kao i njihovi saradnici, nosili su maske, javlja Tanjug.

“Srbija pomaže Republici Srpskoj u lekovima, zaštitnoj opremi i životno važnim kliničkim mašinama. Podršku u hrani, ali i svim drugim materijalima pružićemo i Bosni i Hercegovini u celini.” , objavljeno je na službenom profilu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Dodik je ranije rekao da je predsjednik Srbije najavio da će dio paketa pomoći iz Kine preusmjeriti u BiH.

Upravo se čita:  Video šokirao region: Majka snimala na TikToku kako tuče bebu, policija je pronašla i privela

On je za ATV u subotu rekao da u Srbiju putuje, jer su BiH potrebni respiratori, maske, rukavice, kombinezoni za zdravstvene radnike, iako ih trenutno ima dovoljno.

“Moramo ojačati regionalne bolnice respiratorima i službu za testiranje da bi se centri otvarali i u Bijeljini, Doboju, Foči, Istočnom Sarajevu, jer se trenutno testira samo u Banjaluci”, rekao je Dodik.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

Hoće li amandman visokog predstavnika Christiana Schmidta na Ustav FBiH sutra stupiti na snagu? Koji su naredni potezi opozicije?...

Još vijesti za vas