Utorak, 7 svibnja, 2024

Austrija uskoro može slaviti potpunu pobjedu nad koronavirusom: Broj novih slučajeva zaraze pao za 36%

Preporučeno

Austrija je prošlog utorka započela s prvim koracima onoga što je austrijski kancelar Sebastian Kurz nazvao vraćanjem u “novu normalu”.

Austrija je ponovo zabilježila veliki pad novih slučajeva koronavirusa, što sugeriše da je ova zemlja na putu potpunog ovladavanja epidemiološkom krizom.

Prema najnovijim podacima univerziteta Johns Hopkins, u ovoj zemlji je u posljednja 24 sata zabilježeno samo 76 novozaraženih koronavirusom, što predstavlja pad (-36 posto) broja novih slučajeva u odnosu na dan ranije kada je zabilježeno 119 novozaraženih.

Upravo se čita:  Influenserica iz Njemačke sa 230.000 pratitelja ukrala odjeću u vrijednosti 1.700 eura

U posljednja 24 sata u Austriji se od Covida-19 oporavilo 510 osoba, a broj umrlih povećao se za 12. Time se broj smrtnih slučajeva povezanih s koronavirusom u Austriji povećao na 443 osobe.

Ukupno do sada u ovoj zemlji zabilježeno je 14.671 slučajeva zaraze koronavirusom, dok je broj oporavljenih u ovom trenutku 10.214.

Austrija je prošlog utorka započela s prvim koracima onoga što je austrijski kancelar Sebastian Kurz nazvao vraćanjem u “novu normalu”.

Upravo se čita:  Drama na letu za Frankfurt: 70 putnika povraćalo, intervenisale hitne službe

Broj aktivnih slučajeva koronavirusa u Austriji brzo opada. U Beču je sada tri puta više oporavljenih pacijenata (10.214) nego aktivnih slučajeva (4.423). Austrijski ministar zdravlja Rudolf Anschober nazvao je ovakav pad “jedinstvenim u Evropi”.

Kada je riječ o ublažavanju blokade i mjera zabrane kretanja, u Austriji se može od sredine maja očekivati normalniji život. Prema planu austrijskih vlasti, hoteli i restorani u ovoj zemlji trebali bi početi s radom od sredine maja. One škole koje su se okrenule online nastavi, također bi mogle početi s radom od sredine maja.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Zeničanka pala sa prozora stana, životno ugrožena, prevezena na KCUS

Četrdesetdevetogodišnja P. E. iz Zenice pala je danas oko 10.30 sati sa prozora stana na drugom spratu, zgrade u...

Još vijesti za vas