Petak, 3 svibnja, 2024

Fra Mario Knezović uporedio Bleiburg sa Srebrenicom

Preporučeno

– Znam da će mnogi nakon ovoga od vas pljunuti na mene i izricati prijetnje. To će činiti oni koji ovo do kraja neće ni pročitati ni poslušati. Nije me briga. To pljuvanje sam spreman podnijeti i ugraditi ga kao prilog izgradnje BiH u kojoj ima mjesta za sve ljude i različita mišljenja – napisao je, između ostalog.

Fra Mario Knezović u videu pod nazivom “Žele zatući Kardinala i Katolike u BiH” koji je objavljen na You Tube kanalu AGAPE RTV govori o najavi održavanja mise za žrtve u Bleiburgu.

– Koliko smo se u napaćenoj Bosni i Hercegovini naslušali o tome kako se, kako kažu, Crkva ili vjerske zajednice miješaju u politiku? A onda ti isti koji takve konstrukcije puštaju u javnost hoće da se na sraman i drzak način izravno miješaju u ono što je isključiva nadležnost Katoličke Crkve.

Upravo se čita:  Olujno nevrijeme stiže u Bosnu i Hercegovinu: Pročitajte prognozu stranice BHmeteo

Vjerujte mi da sam te napade od strane nekih političkih predstavnika Bošnjaka najprije smatrao kao Fake news jer nisam mogao zamisliti da netko u 21 stoljeću i u demokratskome sustavu nekome brani slaviti svetu misu za pokojne. I još je gore znati od koga dolazi ta hajka i medijski linč. To dolazi od onih koji se posljednji mogu javiti i govoriti o ljudskim pravima i slobodama.

Upravo se čita:  Spas od sankcija: Gorica Dodik preduzeće prebacila na supruga

Zar vas nije sram dragi ljudi? Zar vas nije sram da vi, koji s pravom tražite sućut, komemoraciju i molitvu za žrtve strašnoga pokolja i genocida u Srebrenci, istodobno prigovarate ako netko drugi ima sjećanje na svoje žrtve? Nemojte biti licemjerni, prestanite zaobilaziti stinu, stanite s pogubnom propagandom. Ne morate Hrvate i katolike voljeti, ali pristojno apeliram da barem ne mrzite i u javnosti ne zlostavljate. Ubijeni u Srebrenici nisu imali sudski proces i ubijeni su bez dokazanih krivica. To je genocid. To je zločin. Ubijeni u Bleiburgu isto tako nisu podvrgnuti sudu i ubijeni su bez suda i osude. To je zločin. Da. Nisam glup da ne mogu zaključiti da je vjerojatno među tim ubijenima bilo onih koji su zaslužili najoštriju osudu i kaznu. No, tko nam jamči da netko ne pomisli da i među ubijenima u Srebrenici nije bilo onih koji su se ogriješili o zakon ili prekršili etiku rata? Svi u modernome pravosuđu vjerujemo u presunpciju nevinosti dok se nekome ne dokaže krivica. Naravno da ne želim žrtve ni uspoređuvati niti relativizirati, ali želim reći da su ubojstva bez suda i dokazane krivice jednaki zločini ma gdje oni bili i u kakvim okolnostima.

Upravo se čita:  Nastavljena akcija oduzimanja nelegalnog oružja: Kod Bosanske Gradiške pronađeno vojno naoružanje

Kompletno izlaganje pogledajte u priloženom videu:

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Snižene cijene peleta i ogrevnog drveta

Cijene peleta i ogrevnog drveta u entitetu Republici Srpskoj znatno su opale, a građanima se preporučuje da sada, ako...

Još vijesti za vas