Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Prve reakcije na odbijanje sastanka sa Lavrovim: BiH kao mala država nema luksuz da je predstavljaju zvaničnici koji odbijaju sastanke

Preporučeno

Nakon što su članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i i Šefik Džaferović odlučili da ne prisustvuju današnjem sastanku s ministrom vanjskih poslova Rusije Sergejom Lavrovom, uslijedile su prve reakcije.

Oglasili su se iz DNS-a s pitanje za Džaferovića i Komšića “zašto su danas bili nedorasli funkcijama koje obavljaju i odbili sastanak sa zvaničnikom jedne od najvećih svjetskih sila Sergejom Lavrovim?”.

Upravo se čita:  Oglasio se Dodik, zasmetalo mu obraćanje Zlatka Lagumdžije na hitnoj sjednici Vijeća sigurnosti o BiH
Nenad Nešić

– Ruska federacija jedna je od pet stalnih članica Vijeća sigurnosti UN-a i BiH kao mala država nema luksuz da je predstavljaju zvaničnici koji odbijaju sastanke sa bilo kojom velikom silom. Svaki od tih sastanaka prilika je da se razgovara o gorućim problemima za sve građane BiH, ekonomiji i investicijama kako bi smanjili nezaposlenost i odlazak ljudi iz ove zemlje.

Upravo se čita:  Tužilaštvo napravilo veliki propust, sutkinja odbila 30 dokaza

– I to treba biti zadatak na kojem smo u BiH svi zajedno. Rusija je jedna od velikih sila koja je učestvovala u Dejtonskoj mirovnoj konferenciji kao i svim inicijativama koje su dovele do okončanja rata u BiH. Nadam se da Džaferović i Komšić ovim potezom ne šalju poruku o svojoj namjeri da ukinu Republiku Srpsku s obzirom da je Rusija jedna od njenih međunarodnih zaštitnica. U tom slučaju treba da znaju da od tog posla nema ništa – Republika Srpska je vječna a svi Srbi će joj u slozi biti vjerni u jačanju i odbrani -izjavio je Nenad Nešić, predsjednik DNS-a.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

Hoće li Federacija BiH kroz novo zakonsko rješenje uspjeti riješiti dugogodišnje pitanje i izazov razdvajanja aktivnih tražitelja posla s...

Još vijesti za vas