Petak, 3 svibnja, 2024

Generalni sekretar SNSD-a o skandalu s ikonom: Poklon je poklon, nije uručen tajno da bi bilo zakulisnih igara

Autor:Srna

Preporučeno

– Ovdje je mnogo važnije da nam je u posjeti bio važan i ugledan gost, da nam je poslao važne poruke, da se sastao s kompletnim rukovodstvom RS-a, da smo bili gostoprimljivi, a ostalo je sve politizacija i omalovažavanje jednog velikog gosta – smatra Petrović

Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović izjavio je da je priča o ikoni, koju je srpski član i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik poklonio ruskom šefu diplomatije Sergeju Lavrovu, čista politizacija i pokušaj skretanje pažnje, kako ga naziva, s diplomatskog skandala koji su izazvali članovi Predsjedništva BiH Šefik DŽaferović i Željko Komšić.

Upravo se čita:  Tužilaštvo napravilo veliki propust, sutkinja odbila 30 dokaza

– Neki centri, prvenstveno iz Federacije, stalno pokušavaju da nametnu priču o ikoni da bi omalovažili to što je šef diplomatije jedne velike svjetske sile prvo došao u Repuliku Srpsku, u Istočno Sarajevo, i razgovarao s njenim rukovodstvom, a potom u Sarajevo, kao i da skrenu pažnju s diplomatskog skandala dvojice drugih članova Predsjedništva koji su odbili da se sastanu s ministrom Lavrovom i na taj način htjeli da ga ponize, rekao je Petrović.

Upravo se čita:  Reakcija VSTV-a: Konaković izjavama vrši eroziju principa vladavine prava u našoj zemlji!

Što se tiče same ikone, dodao je Petrović, niko iz svijeta pravoslavlja nije našao za shodno da komentariše to pitanje, jer poklon je poklon i velikom gostu iz Rusije nije uručen tajno što pokazuje da nije bilo zakulisnih radnji kako neki žele to da prezentuju.

– Ovdje je mnogo važnije da nam je u posjeti bio važan i ugledan gost, da nam je poslao važne poruke, da se sastao s kompletnim rukovodstvom RS-a, da smo bili gostoprimljivi, a ostalo je sve politizacija i omalovažavanje jednog velikog gosta kao što je ministar Lavrov, naglasio je Petrović za trebinjsku Herceg televiziju.

Upravo se čita:  Oglasio se Dodik, zasmetalo mu obraćanje Zlatka Lagumdžije na hitnoj sjednici Vijeća sigurnosti o BiH

On je ocijenio da su svi gostoprimljivi ljudi i domaćini ovaj čin darovanja prihvatili normalno, dok oni koji imaju neke frustracije i koji su nervozni sami od sebe ne osjećaju taj čin gostoprimstva, već pokušavaju da unize posjetu važnog gosta, piše Srna.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Tjelohranitelj Edina Gačanina i bivši specijalac FUP-a: Nakon 90 dana iza rešetaka Dženis Kadrić pušten na slobodu

Dženis Kadrić, tjelohranitelj narkobosa Edina Gačanina i bivši specijalac FUP-a, pušten je pritvora u Vojkovićima, saznaje portala “Avaza”. Kadrić je,...

Još vijesti za vas