Utorak, 30 travnja, 2024

Sakupljao staro željezo i bijelu tehniku, policija ga kaznila

Preporučeno

HRVATSKA – Policija je saopštila da vozač skuplja sekundarne sirovine te da je tokom dana skupio oko 150 kilograma raznog otpada (željezni otpad, bijela tehnika i slično).

Policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje juče su oko 10 časova tokom redovne kontrole saobraćaja u Velikoj Kopanici zaustavili su teretni automobil našičke registracije kojim je upravljao 25-godišnjak.

Upravo se čita:  Tri mladića iz BiH otišla u Hrvatsku da služe dobrovoljni vojni rok

Kako se navodi u saopštenju PU brodsko-posavske, utvrđeno je da vozač skuplja sekundarne sirovine te da je tokom dana skupio oko 150 kilograma raznog otpada (željezni otpad, bijela tehnika i slično).

Takođe, pokazalo se da nema dozvolu za obavljanje djelatnosti skupljanja otpada. Policijski službenici protiv 25-godišnjaka dostavljaju obavijest Sektoru zaštite okoliša Državnog inspektorata u Zagrebu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o održivom gospodarenju otpadom.

Upravo se čita:  “Kafa će poskupjeti tri do četiri puta”

Policijski službenici su također utvrdili saobraćajni prekršaj , te su prekriocu uručili prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

Hoće li amandman visokog predstavnika Christiana Schmidta na Ustav FBiH sutra stupiti na snagu? Koji su naredni potezi opozicije?...

Još vijesti za vas