Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu o respiratorima koji su nabavljeni iz Kine: Nisu povučeni iz upotrebe

Preporučeno

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) obratio se javnosti saopćenjem u kome navode da respiratori ACM 812 A nisu povučeni iz upotrebe u radu s Covid – 19 bolesnicima.

“Svi navedeni respiratori donacija su Federalne uprave civilne zaštite prema KCUS za borbu protiv pandemije Covid – 19. Svi se nalaze u Posebnom respiratornom centru koji je i formiran za Covid – 19 bolesnike. Niti jedan od navedenih respiratora ne nalazi se na drugoj lokaciji u KCUS-u”, ističu u saopćenju iz KCUS-a.

Upravo se čita:  “Ništa mi nije teško” Dječak iz Bosanskog Petrovca je glava domaćinstva nakon smrti oca, od četvrte godine vozi traktor

Kako navode iz ove zdravstvene institucije, sve navedeno evidentirali su pripadnici SIPA-e i kantonalni tužilac. Oni su obišli Posebni respiratorni centar KCUS-a i sve aparate fotografisali u navedenom Centru 5. aprila 2021. godine, u terminu od 19.00 do 20.15 sati.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Bećirović se oglasio iz Egipta, slijede razgovori sa državnim vrhom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović, otputovao je u službenu posjetu Egiptu. Bećirovića je na aerodromu u Kairu dočekao...

Još vijesti za vas