Nedjelja, 28 travnja, 2024

Oštra reakcija SDA: Nikakvog “razlaza BiH” ne može biti, oni koji to zagovaraju rizikuju ratove u cijeloj Evropi

Preporučeno

– Od institucija Evropske unije, država članica EU, a naročito od članica Kvinte očekujemo da se jasno i nedvosmisleno odrede i zaustave bilo kakve inicijative i razgovore na ovu temu”, istakli su iz SDA.

Nakon objave informacija da je premijer Slovenije Janez Janša u Brisel poslao neslužbeni dokument (non paper), u kojem se navodno govori i o raspadu BiH, oglasila s ei Stranka demokratske akcije (SDA).

Upravo se čita:  Dodik najavio polaganje vijenaca u Potočarima: 2. maja u Srebrenici sjednica Vlade RS

“Političari u Evropskoj uniji koji, eventualno, žele zagovarati temu o ‘mirnom razlazu BiH’ i promjeni državnih granica na Zapadnom Balkanu, moraju biti svjesni da do toga nikada neće doći, a jedina posljedica mogli bi biti ratovi u regiji, te lančanom reakcijom i u cijeloj Evropi”, ističu iz SDA.

Smatraju da je zbog toga najpametnije da o toj temi uopće ne razgovaraju, niti da pomišljaju da riječi “razlaz” i “promjena granica” uopće spominju kada govore o Bosni i Hercegovini.

Upravo se čita:  Vijeće ministara BiH usvojilo program rada: Prioritet refeorme na EU putu

“Od nadležnih institucija Bosne i Hercegovine tražimo da sve osobe za koje se potvrdi da su na bilo koji način učestvovale u kreiranju ove teme u EU institucijama proglasi nepoželjnim osobama i zabrani im ulazak u našu zemlju. Od institucija Evropske unije, država članica EU, a naročito od članica Kvinte očekujemo da se jasno i nedvosmisleno odrede i zaustave bilo kakve inicijative i razgovore na ovu temu”, istakli su iz SDA.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Ništa mi nije teško” Dječak iz Bosanskog Petrovca je glava domaćinstva nakon smrti oca, od četvrte godine vozi traktor

Trinaestogodišnji Miloš Jeličić iz Bosanskog Petrovca kompletan posao jednog seoskog domaćinstva preuzeo je na sebe nakon što mu je...

Još vijesti za vas