Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Savjetnik Milorada Dodika poručio: RS neće izaći iz BiH, ona će voljom političkog Sarajeva, biti istjerana

Preporučeno

Povodom posjete delegacije Republike Srbije oglasio se i Milan Tegeltija, savjetnik člana Predsjedništva BiH, poznat i kao bivši predsjednik VSTV-a.

Delegacija Srbije, predvođena predsjednikom Aleksandrom Vučićem, danas je posjetila Republiku Srpsku. U delegaciji Srbije su predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, premijer Srbije Ana Brnabić i ministar finansija Siniša Mali.

Nakon sastanka sa Aleksandrom Vučićem, na konferenciji za medije obratio se predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik koji je govorio o odnosu Republike Srpske i Federacije, te je istakao kako RS neće voditi rat ali će se braniti.

Upravo se čita:  Pročitajte u cjelosti pismo Željke Cvijanović upućeno predsjedavajućoj Vijeća sigurnosti UN-a

Povodom toga oglasio se i Milan Tegeltija, savjetnik člana Predsjedništva BiH, poznat i kao bivši predsjednik VSTV-a.

– Ne, Republika Srpska neće izaći iz BIH . Ako ne bude dobre volje, razumjevanja i dogovora,ako se budu nastavili napadi na njen identitet , postojanje, njene nadležnosti, ako ne bude uvažavana , Republika Srpska biće, voljom političkog Sarajeva, istjerana iz BIH, napisao je Tegeltija.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

Hoće li Federacija BiH kroz novo zakonsko rješenje uspjeti riješiti dugogodišnje pitanje i izazov razdvajanja aktivnih tražitelja posla s...

Još vijesti za vas