Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Šepić: I Dodik i opozicija u RS ujedinjeni protiv zabrane negiranja genocida – sramno i tužno

Preporučeno

Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić izjavio je danas nakon sjednice i zaključaka NS RS o neprihvatanju Inzkovog zakona da je opozicija nepotrebno ponovo stala uz Dodika koji je najodgovorniji za teško stanje koje imamo u BiH zadnjih godina.

“I Dodik i opozicija u entitetu Republika Srpska donijeli odluku o neprihvatanju Inzkovog zakona kojim zabranjuje negiranje genocida i usaglasili se ”da se ne smije vrijeđati entitet RS, a ko to bude radio moći će dobiti kaznu do 15 godina zatvora”.

Upravo se čita:  Vučić odgovorio na Dodikov zahtjev da podrži “razilaženje” RS sa BiH

”Znači, poruka je: državu, BiH možete negirati, dovoditi je u pitanje i rušiti i možete negirati genocid…, to je u redu, ali ako ‘uvrijedite’ entitet čije su vlasti i rukovodstva pravosnažno osuđeni na stotine godina zatvora za najteže ratne zločine i genocid, dobit ćete do 15 godina zatvora… Strašne i tužne poruke i posebno saznanje da je i sva opozicija u entitetu RS na ovakvim pozicijama danas.”- izjavio je Šepić.

Upravo se čita:  Dodik: "2007. sam rekao da je bio genocid, ali sam pogriješio"

Dodao je da je to još jedna njihova velika greška koju će ubrzo uvidjeti i koja će najviše za njih biti štetna.

“Postaviti sebe otvoreno protiv čitavog civiliziranog svijeta i buniti se što vam neko brani da negirate genocid u 21. vijeku je jadno i unaprijed izgubljena bitka u koju nisu trebali i smjeli upasti. Tu su trebali ostaviti Dodika samoga, koji je najodgovorniji za loše stanje u kojem se svi nalazimo u zadnje vrijeme.” – zaključio je predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

Hoće li Federacija BiH kroz novo zakonsko rješenje uspjeti riješiti dugogodišnje pitanje i izazov razdvajanja aktivnih tražitelja posla s...

Još vijesti za vas