Petak, 3 svibnja, 2024

Položaj Islamske zajednice je bitan: Sastanak Konakovića i Zukorlića u Novom Pazaru

Preporučeno

Kako je saopćio Mešiha IZ- e u Srbiji Konaković je sa delegacijom, posjetio je i Mešihat IZ-e u Srbiji gdje mu je domaćin bio predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić.

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja akademik Muamer Zukorlić razgovarao je u Novom Pazaru sa četvoročlanom delegacijom Skupštine Kantona Sarajevo, koju predvodi predsjednik stranke Narod i pravda Elmedin Konaković, o uspostavi i unapređenju saradnje između institucija i organizacija u Bosni i Hercegovini i Sandžaku, ističući važnost vraćanja bošnjačkog nacionalnog jedinstva i jačanja međubošnjačke saradnje.

Upravo se čita:  Popustima privlačila klijente: Fatalna Sneža lažnu diplomu ovjerila kod notara, pa dobila licencu, tri godine radila estetske zahvate dok nije uhvaćena

Dvojica lidera su se saglasili da nije moguće očekivati boljitak za bošnjačke nacionalne interese bez očekivanih političkih promjena. Ovaj susret je upriličen u povodu održavanja Sandžačkog biznis foruma u Sjenici na temu prekogranične saradnje i njenog uticaja na lokalni razvoj.

Sagovornici su se također saglasili da će nastaviti sa jačanjem međustranačke saradnje, piše Pressmedia.

Upravo se čita:  Na granici BiH i Hrvatske: Ženu ugrizao poskok dok je brala mladi luk, hospitalizirana u Splitu

Kako je saopćio Mešiha IZ- e u Srbiji Konaković je sa delegacijom, posjetio je i Mešihat IZ-e u Srbiji gdje mu je domaćin bio predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić.

-Tom prilikom, Konaković se interesovao o položaju Islamske zajednice, kao i problemima sa kojima se ona suočava. Posebno je bilo riječi o tome da pored dobrih odnosa koje Rijaset u Sarajevu ima sa Mešihatom i bošnjačke institucije u BIH rade na izgradnji i unapređenju saradnje sa Bošnjacima u Sandžaku i Srbiji”, navodi se na sajtu Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Snižene cijene peleta i ogrevnog drveta

Cijene peleta i ogrevnog drveta u entitetu Republici Srpskoj znatno su opale, a građanima se preporučuje da sada, ako...

Još vijesti za vas