Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Nepoštovanje državnih simbola prilikom posjete patrijarha Porfirija; U Doboju uklonjena zastava BiH: Evo šta kažu iz Gradske uprave

Autor:Avaz.ba

Preporučeno

Zastava BiH je skinuta sa jarbola ispred zgrade gradskih institucija, a umjesto nje postavljena je srpska trobojka sa simbolom “4S”.

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije posjetio je jučer Doboj, gdje je dočekan od strane političkih lidera skoro svih stranaka u Republici Srpskoj.

Pored političara, patrijarha Porfirija dočekali su i mnogobrojni građani Doboja koji su se željeli pozdraviti sa njim.

Upravo se čita:  Premijer KS Nihad UK: “Stanari su krivi što im padaju fasade na glave”

Ono što jučer u Doboju nije dočekalo patrijarha Porfirija, bila je zastava Bosne i Hercegovine na zgradi Gradske uprave Doboj.

Zastava je, naime, skinuta sa jarbola ispred zgrade gradskih institucija, a umjesto nje postavljena je srpska trobojka sa simbolom “4S”.

Foto: Avaz

Gradonačelnik Doboja, Boris Jerinić, nije želio komentarisati jučerašnji skandal, piše Avaz.

Na poziv Gradskoj upravi Doboj javio se nepoznati muškarac koji je kazao da je zastava Bosne i Hercegovine ponovo na jarbolu ispred zgrade gradskih institucija.

Upravo se čita:  Objavljena prognoza za dane vikenda: Najavljeni lokalni pljuskovi i grmljavina u dijelovima BiH

Kada je riječ o zakonskim aktima, oni su potpuno jasni. Državna zastava mora biti istaknuta na svim njenim institucijama, a njeno uklanjanje, nepostavljanje ili sveukupno rečeno nepoštovanje karakteriše se kao krivično djelo.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Bećirović se oglasio iz Egipta, slijede razgovori sa državnim vrhom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović, otputovao je u službenu posjetu Egiptu. Bećirovića je na aerodromu u Kairu dočekao...

Još vijesti za vas