Subota, 27 travnja, 2024

Užas u BiH: Zajedno sa sinovima usmrtio svog brata

Preporučeno

BANJALUKA – U optužnici, koju je potvrdio Osnovni sud u Banjaluci, navodi se da je u pitanju ubistvo iz nehata.

Predrag Bukša (50) iz Banjaluke, te njegovi sinovi, blizanci David (21) i Danilo (21), kao i Predragov radnik Slaviša Adžić (30) iz Dervente, optuženi su za smrt Predragovog brata Milorada Bukše (53).

Milorad je, podsjetimo, preminuo nakon napada koji se dogodio 1. marta prošle godine u banjalučkom naselju Petrićevac.

Upravo se čita:  Objavljeni detalji ubistva Banjalučanina na Manjači: Drvenom letvom Rodoljubu zadao više udaraca po glavi od kojih je preminuo

U optužnici, koju je potvrdio Osnovni sud u Banjaluci, navodi se da je u pitanju ubistvo iz nehata.

“U Banjaluci, u Ulici Miloša Crnjanskog, 1. marta prošle godine, od 19.40 do 20 časova, nakon što je između Predraga Bukše i njegovog brata Milorada došlo do verbalnog sukoba, u toku kojeg je Predrag bio u prikolici svog kamiona, Milorad se popeo u prikolicu, a Predrag ga je odgurnuo iz prikolice”, ističe se u optužnici.

Upravo se čita:  Nesreća kod Srebrenika: Uništeno vozilo EUFOR-a

Kako se dodaje, Milorad je pao potrbuške na asfaltn, te su mu dok je ležao na tlu, prišli Predrag Bukša, David Bukša, Danilo Bukša i Slaviša Adžić.

“Sjeli su na njega, te mu pesnicama zadali više udaraca po cijelom tijelu, da bi u jednom trenutku Danilo Bukša udario Milorada u leđa. Iako je Milorad sve vrijeme zapomagao ispuštajući bolne krikove, nastavili su da ga udaraju, sve dok on nije izgubio svijest”, ističe se u optužnici, a potvrđeno je “Nezavisnim novinama”.

Upravo se čita:  Stravičan slučaj u Zenici: Policiji prijavljeno silovanje 16-godišnjakinje u parku pored škole

Kako se naglašava, usljed udaraca, ali i držanja Milorada pritisnutog o asfalt u potrbušnom položaju, kod njega je došlo do pritiska na grudni koš.

“To je imalo za posljedicu aspiraciju velike količine želudačnog sadržaja, a što je dovelo do njegovog mehaničkog ugušenja i smrti”, naglašava se u optužnici.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nastavljena akcija oduzimanja nelegalnog oružja: Kod Bosanske Gradiške pronađeno vojno naoružanje

U nastavku akcije "Kolibar" koja je usmjerena na oduzimanje ilegalnog oružja i naoružanja te eksplozivnih naprava, policijski službenici Ministarstva...

Još vijesti za vas