Srijeda, 1 svibnja, 2024

Njemačka amabasada otkazala ceremoniju dodjele nagrade izraelskom historičaru

Preporučeno

Gideon Greif je izraelski historičar koji je postavljen na čelo “Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine”

Predsjedniku komisije o Srebrenici koju je formirala Vlada Republike Srpske Gideonu Greifu naredne sedmice trebao je biti uručen orden za posebne zasluge, a trebao mu ga je uručiti predsjednik Njemačke. Ipak ako je vjerovati vijestima koje prenose izraelski mediji od toga neće biti ništa.

Upravo se čita:  Državljani BiH u Njemačkoj ukrali bicikle vrijedne 120.000 eura: Uhvaćeni su, policija objavila kako su "radili"

Njemačka ambasada u Tel Avivu obavijestila je danas uzvanike da će ceremonija u čast izraelskog istoričara Gideona Greifa, zakazana za 10. novembar, biti odgođena “zbog nepredviđenih unutrašnjih razloga”, navodi se u saopštenju koje prenosi JuedischeOnline.

Gideon Greif je izraelski historičar koji je postavljen na čelo “Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine” koja negira da se u Srebrenici dogodio genocid nad Bošnjacima.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

Hoće li amandman visokog predstavnika Christiana Schmidta na Ustav FBiH sutra stupiti na snagu? Koji su naredni potezi opozicije?...

Još vijesti za vas