Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Novi diplomatski šamar i težak udarac za Čovića i HDZ: EPP usvojio rezoluciju o Bosni i Hercegovini, iz nje potpuno izbačen termin “legitimno predstavljanje”

Preporučeno

Iako su u HDZ-u BiH sasvim sigurno očekivali usvajanje rezolucije u ovakvom formatu, sa Kongresa EPP-a je danas za njih stigao hladan tuš.

Europska narodna stranka (EPP) na današnjem je Kongresu usvojila konačnu verziju rezolucije o Bosni i Hercegovini, koja će biti upućena Europskom parlamentu na razmatranje.

Kao što je već poznato, HDZ BiH je Kongresu EPP-a uputio prijedlog “Hitne rezolucije o izbornoj reformi u BiH” u kojoj je, između ostalog, navedeno da je preduslov političke stabilnosti Bosne i Hercegovine “legitimno političko predstavljanje”.

Upravo se čita:  Zvaničnici iz RS-a optuživali Lagumdžiju da ne poštuje zakone, Šmita da se obraća u ličnom svojstvu, a sve to je radila Cvijanović

Iako su u HDZ-u BiH sasvim sigurno očekivali usvajanje rezolucije u ovakvom formatu, sa Kongresa EPP-a je danas za njih stigao hladan tuš.

Europska narodna stranka je usvojila rezoluciju o BiH, ali u njoj uopšte nije naveden termin “legitimno političko predstavljanje”, što predstavlja novi diplomatski poraz Dragana Čovića i njegovih političkih partnera iz Hrvatske.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

Hoće li Federacija BiH kroz novo zakonsko rješenje uspjeti riješiti dugogodišnje pitanje i izazov razdvajanja aktivnih tražitelja posla s...

Još vijesti za vas