Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

Predsjedavajući Tegeltija sa ministrom spoljnih i evropskih poslova Luksemburga Aselbornom

Preporučeno

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa ministrom spoljnih i evropskih poslova Velikog Vojvodstva Luksemburga Žanom Aselbornom.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u BiH i regionu, a akcenat je stavljen na mogućnosti unapređenja saradnje dvije zemlje u oblastima od obostranog interesa, te evropskom putu BiH.

Predsjedavajući Tegeltija je ovom prilikom naglasio da su odnosi dvije zemlje dobri i prijateljski, bez otvorenih pitanja, te iskazao interesovanje za unapređenje ekonomske saradnje BiH i Luksemburga.

Upravo se čita:  Pročitajte u cjelosti pismo Željke Cvijanović upućeno predsjedavajućoj Vijeća sigurnosti UN-a

Tokom sastanka na kojem je razgovarano i o procesu evropskih integracija, predsjedavajući Tegeltija je zahvalio ministru Aselbornu na pomoći koju Luksemburg kontinuirano pruža BiH na njenom evropskom putu.

Predsjedavajući Tegeltija je ovom prilikom istakao opredjeljenje institucija u BiH za evropski put, uz dosljedno poštovanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti i Dejtonskog mirovnog sporazuma, te izrazio nadu da će Luksemburg podržati napore BiH da u skorije vrijeme dobije status kandidata.

Upravo se čita:  Tužilaštvo napravilo veliki propust, sutkinja odbila 30 dokaza

Sagovornici su tokom sastanka razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim temama.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Influenserica iz Njemačke sa 230.000 pratitelja ukrala odjeću u vrijednosti 1.700 eura

T. S. (22), influencerica iz Stuttgarta, koju na Instagramu prati oko 230.000 pratitelja, iz trgovine u outletu u Metzingenu...

Još vijesti za vas