Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Putnici u BiH nemaju sreće: Kupiš kartu, a ne odeš nigdje. Vozač Centrotransa ‘probrao’ strance

Preporučeno

Na pitanje lokalnog portala o obeštećenju putnika ostavljenih da čekaju iako su uredno izvršili online kupovinu karata, nisu dobili odgovor.

Nekoliko putnika u Mostaru s uredno kupljenim online kartama za autobusku liniju do Splita ostali su bez svog prijevoza jer je prodano više karata od dostupnih mjesta u Centrotransovom autobusu koji saobraća na relaciji Sarajevo-Split.

Upravo se čita:  Bosanac (62) kao kuhar radio na crno, Njemačka će ga protjerati

Kako su rekli putnici, prenosi bljesak.info, iako je bilo mjesta u autobusu, vozač ih nije htio primiti, a kako tvrde, ”probrao” je strance te ih pustio u autobus.

Uprkos tome što su vidjeli da je u autobusu ostalo praznih mjesta, ostali su bez prijevoza. Kako je pojašnjeno iz Centrotransa, dogodilo se to da nisu usklađene online platforme, kojih ima više, s podacima koje je imao vozač na spomenutoj liniji te da je četiri mjesta morao ostaviti zbog rezervacija u Čapljini.

Upravo se čita:  Zastupnica Arijana Memić tražila da se policiji zabrani sjedenje u kafićima tokom radnog vremena, stigao odgovor od policije

Kažu kako, u Mostaru ostalo je pet putnika te da mogu sačekati sljedeći autobus koji vozi za Split. Na pitanje ovog lokalnog portala o obeštećenju putnika ostavljenih da čekaju iako su uredno izvršili online kupovinu karata, nisu dobili odgovor.

Nažalost, prijevoz putnika često prate ovakve neugodne situacije, a najčešće se putnici žale na prijevoz vozom u kojem se, uprkos kupljenim kartama i rezervacijama, mora stajati ili sjediti na podu jer se proda više karata nego što voz prima putnika.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas