Nedjelja, 28 travnja, 2024

Preminula urednica BN TV-a Suzana Rađen – Todorić

Preporučeno

Bila je dopisnik mnogih regionalnih medija i dobitnik je brojnih priznanja i odlikovanja.

Dugogodišnja urednica BN TV Suzana Rađen-Todorić preminula je danas u 13 sati i 45 minuta, nakon kraće bolesti, u bolnici u Bijeljini, piše BN TV.

Suzana Rađen Todorić rođena je 16. decembra 1962. godine u Sarajevu, ali je veći dio života provela u Jajcu.

Završila je Fakultet političkih nauka u Sarajevu, a prve novinarske korake napravila je u Radio Jajcu, a rat je doveo Banju Luku gdje je radila u RTRS-u sve do 1997. godine.

Upravo se čita:  Majka u očaju i nevjerici: Moj 13-godišnji sin udaran je do nesvijesti samo zato što je pozvonio na tuđa vrata

Vrhunac u novinarskoj karijeri napravila je u BN televiziji, gdje je bila urednik Informativnog programa, a uređivala je i vodila više emisija među kojima je i kultni “Puls” i politički magazin “Crno na bijelo”.

Bila je dopisnik mnogih regionalnih medija i dobitnik je brojnih priznanja i odlikovanja.

Suzana Rađen Todorić je bila i jedan od boljih poznavalaca političkih prilika ne samo u BiH, nego i u regionu, a u svojim emisijama ugostila je brojne ličnosti iz javnog političkog života.

Upravo se čita:  Emotivna ispovijest majke zlostavljanog dječaka iz Zenice: Šutim i trpim, mogla bih nekog ubiti!

Najveća priznanja i zadovoljstvo u životu osim njene Mije, bili su obični ljudi, koji su je prepoznavali svuda gdje se pojavljivala. To joj je, kako je znala da kaže, satisfakcija da radi još bolje i da zastupa interese malih običnih ljudi, koji su joj vjerovali.

Suzana Rađen Todorić je otišla a iza sebe je ostavila majku, muža i kćerku, ali i prazninu u srcima svih onih koji su je poznavali.

Upravo se čita:  Bosanac (62) kao kuhar radio na crno, Njemačka će ga protjerati

Datum i vrijeme sahrane biće naknadno saopšteni.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Ništa mi nije teško” Dječak iz Bosanskog Petrovca je glava domaćinstva nakon smrti oca, od četvrte godine vozi traktor

Trinaestogodišnji Miloš Jeličić iz Bosanskog Petrovca kompletan posao jednog seoskog domaćinstva preuzeo je na sebe nakon što mu je...

Još vijesti za vas