Utorak, 30 travnja, 2024

Vučić: Amerika šalje vojnu pomoć, izostavljena je samo jedna država – to je Srbija

Preporučeno

Predsjednik Srbije kaže da su mu rekli da je Putin podigao zavjesu i sada svi moraju da se izjasne sa koje strane zavjese će biti.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u Palati Srbija predsjedavao sjednicom Savjeta za nacionalnu bezbjednost.

Na sjednici je bilo riječi o situaciji na Kosovu, održavanju “Europridea 2022” i cyber-bezbjednosti u energetskom sektoru.

Vučić podsjeća da je sinoć obavio dvosatni razgovor sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, i sa savjetnicima za vanjsku i bezbjednosnu politiku Republike Francuske i Savezne Republike Nemačke, Emmanuelom Bonneom i Jensom Ploetnerom.

Upravo se čita:  Sretan kraj potrage: Pronađena Tijana koja je nestala u martu

– Dobili smo od njih predlog potpuno nove armature pregovora u Bruxellesu, a koji bi trebalo da dovedu do skorog, a konačnog rešavanja, kako oni kažu, problema sa kojima smo se suočavali i svih nerazjašnjenih pitanja u vezi sa Kosovom i Metohijom.

Oni smatraju da, u uslovima kada postoji rat u Evropi, nisu potrebni novi sukobi i zato je potrebno brzo rešenje, a velike zapadne sile plus Turska, žele rešavanje “problema” na Kosovu i Metohiji, objašnjava Vučić.

Upravo se čita:  Tri mladića iz BiH otišla u Hrvatsku da služe dobrovoljni vojni rok

– Tako bi njima bilo mnogo lakše da pruže odgovor Vladimiru Putinu po pitanju pravnog presedana i davanja “nezavisnosti” Kosovu – kazao je Vučić, a mi smo postali kolateralna šteta sukoba velikih i njihovog neprincipijelnog ponašanja u prošlosti, objašnjava on.

Predsjednik Srbije kaže da su mu rekli da je Putin podigao zavjesu i sada svi moraju da se izjasne sa koje strane zavjese će biti.

Upravo se čita:  Na granici nije prijavio 45.000 eura: Kažnjen je s 12.000 eura!

Amerika će za odbranu od ruske agresije poslati oružanu pomoć Albaniji, Sjevernoj Makedoniji, Kosovu…

– Na spisku nema samo jedne zemlje, a to je Srbija – kazao je Vučić.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Pročitajte u cjelosti pismo Željke Cvijanović upućeno predsjedavajućoj Vijeća sigurnosti UN-a

Ekselencijo, prepoznavši ulogu vaše uvažene zemlje kao Predsjedavajuće Vijećem sigurnosti u aprilu 2024., obraćam Vam se kao srpski član...

Još vijesti za vas