Srijeda, 1 svibnja, 2024

Doktorica koja se šišala za vrijeme radnog vremena dobila prijavu: KCUS vrši mobing nada mnom, pozadina svega je moj politički angažman

Autor:N1

Preporučeno

U prijavi se ističe da se doktorica Gavrankapetanović-Smailbegović lažno upisala u evidenciju dolazaka i odlazaka ljekara, navodeći da je došla u 7:00, a izašla u 16:00 sati, te tvrde da to nije tačno.

Fatima Gavrankapetanović-Smailbegović, doktorica na Odjelu ginekologije i akušerstva na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), dobila je disciplinsku prijavu prije nekoliko dana zbog povrede radne obaveze. Za N1 je poručila da je ta prijava neosnovana i bez ikakvih dokaza.

Naime, doktorica Gavrankapetanović-Smailbegović prijavljena je da je 14. septembra za vrijeme radnog vremena na KCUS-u, u 14:25 sati viđena u frizerskom salonu, a da pretpostavljenog nije obavijestila o izlasku s posla.

Dalje je u prijavi navedeno da je sekretar Odjela za ginekologiju i akušerstvo doktoricu oko 15:00 sati pozvao na mobitel te da mu je ona rekla da nije na poslu, a istaknuto je i to da je njeno radno vrijeme do 16:00 sati.

Upravo se čita:  Reakcija VSTV-a: Konaković izjavama vrši eroziju principa vladavine prava u našoj zemlji!

U prijavi se dalje ističe da se doktorica Gavrankapetanović-Smailbegović lažno upisala u evidenciju dolazaka i odlazaka ljekara, navodeći da je došla u 7:00, a izašla u 16:00 sati, te tvrde da to nije tačno.

Povodom ovoga doktorica Gavrankapetanović-Smailbegović se oglasila za N1 gdje je rekla da ta prijava nije utemeljena.

“Ona se temelji se staljinističkom režimu slikanja i prijavljivanja u moje slobodno vrijeme. Kontinuirani mobing koji se vrši nadamnom na KCUS-u se samo nastavlja sa ovom prijavom. To su sve pokušaji da me otjeraju i sa Kliničkog centra i Medicinskog fakulteta. Na oba ta posla sam došla svojim mukotrpnim, poštenim i dugogodišnjim radom. To će potvrditi moje mnogobrojne pacijentice i moji studenti”, navela je doktorica za N1.

Upravo se čita:  Pročitajte u cjelosti pismo Željke Cvijanović upućeno predsjedavajućoj Vijeća sigurnosti UN-a

Dalje je istakla da je u frizerskom salonu fotografisala kolegica i da je time počinila krivično djelo. Dodala je Gavrankapetanović-Smailbegović da će protiv nje poduzeti određene korake, a zatim se ponovo osvrnula na ovaj cjelokupan slučaj.

“Pozadina svega je i moj politički angažman u Stranci za Bosnu i Hercegovinu, jer je općepoznata činjenica da ću se maksimalno potruditi da ispravim nepravdu i greške zdravstvenig sistema koje trenutno vladaju. Za sve ovo sto rade mogu samo reci da je sramno. Meni je ovo samo razlog više da se uključim u borbu za bolje i pravednije društvo. Društvo bez diskriminacije, mobinga, slikanja, prijavljivanja ljudi u njihovo slobodno vrijeme. Borit ću se za društvo znanja, čestitosti, urednog školovanja, urednih diploma kao primjer budućim generacijama. Društvo bez mržnje, zlobe i straha”, poručila je Gavrankapetanović-Smailbegović.

Upravo se čita:  Ramo Isak posjetio nanu Fatu Orlović: "Rata neće biti, možete mirno spavati"

Važno je istaći i to da je ovaj slučaj moguće posmatrati i iz jednog drugog ugla. Naime, u jeku je predizborna kampanja, a direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović se ispred stranke SDA kandidovala za Skupštnu Kantona Sarajevo kao i doktorica Gavrankapetanović-Smailbegović.

Zanimljivo je da se obje nalaze na drugom mjestu na listama stranaka koje su ih kandidovale.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

Hoće li amandman visokog predstavnika Christiana Schmidta na Ustav FBiH sutra stupiti na snagu? Koji su naredni potezi opozicije?...

Još vijesti za vas