Nedjelja, 28 travnja, 2024

Schmidt se zabavljao u Kiseljaku u društvu HDZ-ovke i pod zastavom tzv. Herceg- Bosne

Preporučeno

Tu je bila i Lidija Bradara, koju HDZ želi postaviti na funkciju predsjednice Federacije Bosne i Hercegovine, a na jednom zidu bila je istaknuta zastava tzv. Herceg – Bosne.

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt u posljednje vrijeme rijetko se pojavljuje u javnosti, ali je večeras skoknuo do Kiseljaka.

Kako piše kiseljak.info, njemački političar se družio s kiseljačkim načelnikom Mladenom Mišurićem – Ramljakom (HDZ) i najbližim saradnicima. Tu je bila i Lidija Bradara, koju HDZ želi postaviti na funkciju predsjednice Federacije Bosne i Hercegovine, a na jednom zidu bila je istaknuta zastava tzv. Herceg – Bosne.

Upravo se čita:  Dodik: "2007. sam rekao da je bio genocid, ali sam pogriješio"

Povod je bio Advent u ovom bh. gradu, a možda su se Schmidt i Bradara dotakli i visoke politike. Nakon što je nametnuo izmjene Izbornog zakona BiH koje idu u korist HDZ-u, čini se da je Schmidt postao rado viđen gost na njihovim proslavama.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Bećirović se oglasio iz Egipta, slijede razgovori sa državnim vrhom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović, otputovao je u službenu posjetu Egiptu. Bećirovića je na aerodromu u Kairu dočekao...

Još vijesti za vas