Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Teško mu palo: Na čemu je insistirao Salihamidžić nakon što je saznao za otkaz u Bayernu?

Preporučeno

Popularni Braco danas je u poruci na društvenim mrežama poručio da odlazi teška srca, ali da poštuje odluku kluba

Bayern je uoči posljednjeg kola sezone odlučio smijeniti izvršnog direktora kluba Olivera Kahna i sportskog direktora Hasana Salihamidžića. Javnost i igrači o svemu su upoznati nakon utakmice u Kelnu gdje je Bayern zahvaljujući kiksu Borussije Dortmund stigao do naslova prvaka Njemačke.

Kahn i Salihamidžić potpuno su drugačije shvatili otkazivanje ugovora o radu u bavarskom gigantu. Salihadmidžić je bio u Kelnu, dok je Kahnu, objavio je to Bild, zabranjen dolazak.

Predsjednik Bayerna Herbert Hainer na današnjoj konferenciji za medije kazao da su čelnici kluba još u četvrtak razgovarali s Kahnnom i obavijestili ga o odluci.

– Tada smo dogovorili da ćemo ponovo razgovarati u petak, rekli smo mu da razmisli o situaciji i da je naša želja da se sporazumno rastanemo – ispričao je Hainer.

– No, Kahn se nije javio pa je nadzorni odbor u petak smijenio Kahna s njegove pozicije i zbog toga nije putovao u Keln – dodao je on.

I Salihamidžić je za odlazak saznao u četvrtak, ali je, prema Hainerovim riječima, insistirao da putuje u Keln i obavijesti ekipu, koja o smjenama nije bila upoznata do kraja utakmice.

– Sportskom direktoru morate dati priliku da se lično oprosti od igrača, a primjer Salihadmižića pokazao je kako to može funkcionirati – poručio je predsjednik Bayerna.

Popularni Braco danas je u poruci na društvenim mrežama poručio da odlazi teška srca, ali da poštuje odluku kluba i da Bayernu želi sve najbolje u budućnosti.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sve Šmitove izmjene izbornog zakona stupile na snagu, šta slijedi

Stupile su na snagu sve izmjene izbornog zakona koje je krajem marta donio visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit....

Još vijesti za vas