Subota, 18 svibnja, 2024

MUP KS objavio detalje: Šta je pokazao alkotest, evo čiji BMW je vozio maloljetnik

Preporučeno

Pješakinje su bile na trotoaru a vozilo se zaustavilo na zelenoj površini.

Sinoć oko 19 sati na području naselja Hrasno došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj su povrede zadobile dvije pješakinje. Dvije djevojke u dobi od 22 godine su prebačene na KCUS, jedna ima teške tjelesne povrede koje se ogledaju u frakturi petne kosti. Zadržana je na Klinici za ortopediju.

-Drugoj su konstatovane lakše tjelesne povrede u predjelu glave i tokom noći je zadržana na opservaciji na KCUS-u – kazala je glasnogovornica MUP-a KS Mersiha Novalić, koja je danas novinarima saopćila detalje još jedne saobraćajne nesreće u kojoj je nesavjesni vozač BMW-a povrijedio dvije djevojke na trotoaru.

Upravo se čita:  Monumentalni spomenik 'Krila slobode' bit će otkriven 8. juna na brdu Žuč

Novalić je rekla da je do nezgode došlo najvjerovatnije zbog neprilagođene brzine, pri čemu je vozač izgubio kontrolu nad vozilom i izašao van kolovozne trake. Pješakinje su bile na trotoaru a vozilo se zaustavilo na zelenoj površini.

Uviđaj je obavljen pod nadzorom dežurnog tužioca KTKS, obavili su ga pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uz prisustvo stalnih sudskih vještaka. Utvrđeno je da je vozilom upravljala maloljetna osoba u dobi od 17. godina. Alkotestiranjem nije utvrđeno prisustvo alkohola u krvi.

Upravo se čita:  Monumentalni spomenik 'Krila slobode' bit će otkriven 8. juna na brdu Žuč

-Po okončanju uviđaja, oko 23.30, maloljetnik je lišen slobode zbog osnova sumnje da je počinio teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja u vezi sa KD ugrožavanje javnog prometa. Vozilo je prebačeno u depo oduzetih vozila MUP-a KS. Nastavit će se rasvjetljavanje ovog krivičnog djela – kazala je Novalić.

Glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo Mersiha Novalić istakla je da je zbog učestalih saobračajnih nesreća MUP KS prvo podizanje saobraćajne sigurnosti pokrenuo već 10 marta, zatim nakon tragične nesreće krajem maja.

Upravo se čita:  Monumentalni spomenik 'Krila slobode' bit će otkriven 8. juna na brdu Žuč

-Sve aktivnosti koje su tada poduzete su i do danas na snazi. U prosjeku imamo dnevno nekih šest do osam vozača koje isključujemo zbog alkohola, ali petkom, subotom i nedjeljom to ide preko 20 – podvukla je Novalić.

Mediji pišu da je majka maloljetnika vlasnica BMW-a kojim su udarene djevojke.

Izdvajamo

Izdvajamo

Dragičević kod Hadžifejzovića otkrio ime: On je ubio mog sina!

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, rekao je u Centralnom dnevniku na Face TV da zna ime ubice svog...

Još vijesti za vas