Petak, 17 svibnja, 2024

Jasmina iz Sarajeva živi u Švedskoj, njeno iskustvo promijenit će vam sliku o toj zemlji: ‘Kad sam krenula u školu, šokirala sam se’

Autor:Depo

Preporučeno

- Ovdje u školi tokom nastave smijete da žvaćete, jedete, pijete, nosite kačket na glavi… Smijete da nosite garderobu koju želite. Djevojke mogu da dođu u minićima, da im sve ispadne i naprijed i nazad. To nikog ne zanima, što je bilo jako čudno za mene. Ja sam u gimnaziji u Sarajevu nosila uniformu - navela je.

Influenserica Jasmina Stambolić iz Sarajeva već duže vrijeme živi u Švedskoj, koja slovi za jednu od najsretnijih zemalja na svetu. Međutim, ako je suditi prema njenom iskustvu, ni u Skandinaviji nije sve tako sjajno kako se čini.

Ona je sada korisnicima Tik Toka u videu otkrila neke stvari koje su je u Švedskoj neugodno iznenadile, ali je naglasila da je to “isključivo njeno mišljenje i da ne mora da znači da svi imaju isto iskustvo”.

– Ovdje ne postoji poštovanje u školama… Kao osoba koja je završila osnovnu školu i dvije godine gimnazije u Sarajevu, kada sam krenula u školu u Švedskoj, doživjela sam blagi šok – naveča je mlada influenserica, dodajući da tu misli na osnovnu i srednju školu, te da je fakultet totalno druga priča.

Upravo se čita:  Izgubila bitku nakon kraće bolesti: Mirza Selimović skrhan od bola otkrio vrijeme i mjesto majčine dženaze

– Ovdje u školi tokom nastave smijete da žvaćete, jedete, pijete, nosite kačket na glavi… Smijete da nosite garderobu koju želite. Djevojke mogu da dođu u minićima, da im sve ispadne i naprijed i nazad. To nikog ne zanima, što je bilo jako čudno za mene. Ja sam u gimnaziji u Sarajevu nosila uniformu – navela je.

Upravo se čita:  Oglasio se Mirza Selimović: Siguran sam da je moja majka na nekom ljepšem mjestu

Otkrila je i da u Švedskoj niko ne persira starijim ljudima. Opisala je jednu neprijatnu situaciju iz škole.

– Bila je situacija u kojoj je jedna djevojka konstantno pričala. Nastavnik ju je opominjao i opominjao. Na kraju je njoj dosadilo da je on opominje, pa je ustala, počela je da viče na njega, opsovala mu, uzela svoje stvari, otvorila vrata i izašla. Toliko je lupila vratima da mislim da je čitava škola odzvonila i nikom ništa – ispričala je Jasmina.

Upravo se čita:  Djevojka iz BiH otišla u Ameriku da radi, a priznanjem zgrozila Balkan: “Jadni ti ljudi koji su bili u sobama koje sam ja čistila!”

Navela je i učitelji nemaju nikakva prava.

– Ako želite da učenika izbacite iz učionice, a dijete to ne želi, šta će on? Ništa. Ne daj Bože da slučajno nekog uzmete za ruku i da mu kažete: ‘Izađi.’ Dere se: ‘Prijaviću te, prijaviću te. Udaraš me’ – pojasnila je.

U videu je govorila i o jednom od ozbiljnijih problema u Švedskoj, a to je kriminal…

@stambolicjasmina Replying to @lamija ♬ original sound – Jasmina Stambolic

Izdvajamo

Izdvajamo

Mali maturanti zapalili krov škole

Mali maturanti podgoričke Osnovne škole "Vlado Milić" zapalili su krov te obrazovne ustanove tokom bakljade kojom su obilježavali kraj...

Još vijesti za vas