Srijeda, 15 svibnja, 2024

Umro Jacob Rothschild, član jedne od najmoćnijih svjetskih porodica

Autor:Agencije

Preporučeno

Tokom svoje karijere bio je i zamjenik predsjednika na tadašnjoj televiziji BSkyB, a bio je i predsjednik povjerenika Nacionalne galerije.

Finansijer i član bankarske porodice Rothschild, Lord Jacob Rothschild, preminuo je u 87. godini života, objavila je njegova porodica.

Britanski plemić započeo je svoju karijeru u porodičnoj banci, NM Rothschild & Sons, 1963., prije nego što je 1980. zajedno sa sir Markom Weinbergom osnovao tadašnju J Rothschild Assurance Group, sada St James’s Place.

Također je osnovao Windmill Hill Asset Management kako bi upravljao porodičnim filantropskim portfeljem.

Upravo se čita:  Njemačka povukla s tržišta suhe vrganje porijeklom iz Srbije - tvrde da su rizik po zdravlje

Tokom svoje karijere bio je i zamjenik predsjednika na tadašnjoj televiziji BSkyB, a bio je i predsjednik povjerenika Nacionalne galerije.

Naš otac Jacob bio je velika prisutnost u životima mnogih ljudi, izvanredno uspješan finansijer, prvak u umjetnosti i kulturi, odani javni službenik, strastveni pristaša dobrotvornih ciljeva. U Izraelu i jevrejskoj kulturi, gorljivi ekolog i voljeni prijatelj, otac i djed. Bit će pokopan u skladu sa jevrejskim običajima na maloj porodičnojceremoniji, a kasnije će biti spomenik kako bi se proslavio njegov život – saopćila je porodica u izjavi.

Izdvajamo

Izdvajamo

Ryanair najavljuje snažan rast na Balkanu: Ciljaju na 11 miliona prevezenih putnika ove godine

Irska niskotarofna aviokompanija Ryanair najavila je nastavak snažnog rasta na Balkanu, pri čemu je njen izvršni direktor Michael O’Leary,...

Još vijesti za vas