Četvrtak, 9 svibnja, 2024

Potraga za dvogodišnjom djevojčicom u Srbiji i dalje traje: Sve službe i građani su na nogama

Preporučeno

Vijest o njenom nestanku se brzo proširila društvenim mrežama, a osim vojske i policije u potragu za malom Dankom uključili su se i psi tragači.

Policija u Srbiji kao i brojne druge službe i dalje tragaju za nestalom dvogodišnjom Dankom Ilić zbog čijeg nestanka je prvi put u Srbiji aktiviran i sistem “Amber Alert” odnosno “Pronađi me”.

Ilić je nestala u utorak u 13:45 sati, a MUP Srbije naveo je kako djevojčica ima smeđu kosu, smeđe oči, a visoka je oko 85 centimetara.

U trentuku nestanka na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinasto-zelenu jaknu i crne patike.

Upravo se čita:  Unuk Josipa Broza Tita pisao molbu zemljama Pokreta nesvrstanih da ne glasaju za rezoluciju o Srebrenici

Potraga je trajala cijelu noć, a osim policije i vatrogasaca pomoć su ponudili i građani.

Vijest o njenom nestanku se brzo proširila društvenim mrežama, a osim vojske i policije u potragu za malom Dankom uključili su se i psi tragači.

“To je prigradsko naselje koje ima i vrlo nezgodan teren. Tu su šume i potoci. na samom kraju tog mjesta se desio nestanak naše male sugrađanke”, rekao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Upravo se čita:  Novi detalji tragedije na rijeci Bojani: Alma neće biti sahranjena pored svoje djece, porodica muža rekla "ne"

Ono što brine policiju i druge službe jesu i vremenske prilike koje ne idu na ruku spasiocima i svim učesnicima potrage za malom Dankom.

“Ledeno je, kiša od jedan sat poslije ponoći pada jakim intenzitetom”, javljaju reporteri Telegrafa.

U Srbiji je prvi put pokrenut sistem “Pronađi me” koji je namijenjen za hitno obavještavanje javnosti u slučaju nestanka maloljetnog lica, koji će omogućiti brzu distribuciju informacija svim građanima preko entiteta nadležnih za informisanje javnosti, kada policija procijeni da bi objavljivanje ove informacije u javnosti doprinijelo pronalasku djeteta.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Poznat identitet žene koju je Refik Mujedinović usmrtio sjekirom pa počinio samoubistvo

Još jedan stravičan zločin pogodio je sinoć Gradačac kada je Refik Mujedinović ubio suprugu sjekirom, a onda u Srebreniku...

Još vijesti za vas