Nedjelja, 19 svibnja, 2024

Sjećate li se Ibre Basarića iz Čapljine? Sada ide u lov na novi rekord

Preporučeno

Nakon što je u travnju prošle godine postao svjetski rekorder u vožnji bicikla na zadnjem kotaču, Čapljinac Ibro Basarić (18) kreće u nove nesvakidašnje podvige.

Foto: Bljesak
Foto: Bljesak

On je ranije postao rekorder kada je stazu od 100 metara, vozeći na zadnjem kotaču, prešao za samo 12,6 sekundi.

Novi cilj ovog mladića, učenika Srednje mašinsko-saobraćajne škole u Mostaru, jeste oboriti znatno teži rekord od prethodnog, a to je da na zadnjem kotaču prijeđe dionicu od 17 kilometara u jednom satu. Time bi srušio rekord iz Guinnessove knjige.

Upravo se čita:  Pripadnik Oružanih snaga BiH pružio pomoć porodici čije se vozilo zapalilo na autoputu

Basarić želi oboriti rekord Nijemca Francesca Wiedemanna iz listopada 2011. godine, koji je prešao 16.994 metra. Basarić bi se time ponovo upisao kao svjetski rekorder u Guinnessovu knjigu.

”Uskoro krećem s pripremama da bih što više ojačao leđa, a obaranje rekorda planirano je za proljeće. Vozit ću ponovo na svom BMX-u, na kojem sam oborio i prošli rekord, jedino će možda biti opremljen novim dijelovima. Još tražim adekvatnu dionicu za vožnju”, rekao je Basarić za Avaz.

Upravo se čita:  Sarajlija ima 210.024 KM neplaćenih kazni, već mu jednom oduzimano vozilo

Najpovoljnija bi, dodaje, bila neka atletska staza ili možda autocesta.

”Palo mi je na um da bi za to odlična dionica bila cesta na koridoru 5C u Hercegovini”, kazao je Basarić, koji je čvrsto uvjeren da će moći ostvariti svoj novi zacrtani cilj.

Valjalo bi, napominje Ibro, da ima i neku pomoć od sponzora, mada još ne zna koliko će mu sredstava trebati s obzirom na to da još čeka smjernice od ljudi iz Guinisove knjige rekorda. Svi koji žele pomoći ovom hrabrom mladiću u obaranju nesvakidašnjeg svjetskog rekorda mogu se javiti na njegovu mail adresu ibro_b@hotmail.com.

Upravo se čita:  Dragičević kod Hadžifejzovića otkrio ime: On je ubio mog sina!

(Bljesak.info)

Izdvajamo

Izdvajamo

Kako je Srebrenica ponovo vraćena na globalnu scenu?

Nakon što je u petak usaglašen konačni tekst Rezolucije o genocidu u Srebrenici, propali su svi mogući pokušaji da...

Još vijesti za vas