Srijeda, 1 svibnja, 2024

Pronađeni ostaci generala Vlade Šantića?

Preporučeno

Foto: Agencije
Foto: Agencije

Tim istražitelja koji radi na potrazi za tijelom ubijenog generala HVO-a Vlade Šantića, danas je na Grabežu iznad Bihaća, na lokalitetu “Mehana”, pronašao plastično bure u kome se nalaze karbonizirani ostaci jedne žrtve. U Bihać sutra stižu eksperti iz Sarajeva i Zagreba, javlja dopisnik BHRT.

Istražni tim je na ovu lokaciju naveo zaštićeni svjedok, pa se pretpostavlja da pronađeni ostaci zaista pripadaju generalu Šantiću. U interesu istage niko danas nije spreman davati izjave o pronalasku tijela, a tek će DNK analiza pokazati da li su pretpostavke tačne.

Upravo se čita:  Akcija “Piramida”: Više od 150 policajca vrši pretrese na 16 lokacija u BiH

Kako javlja dopisnik BHRT, u Bihać sutra stižu eksperti iz Sarajeva i Zagreba. Pronađeni posmrtni ostaci vjerovatno će biti premješteni u Zagreb.

Podsjećamo, komandant HVO-a regije Bihać, general bojnik Vlado Šantić, nestao je nakon proslave 8. marta 1995. godine, a posljednji put viđen je u pratnji pripadnika Petog korpusa Armije Republike BiH u Hotelu “Sedra” u Ostrošcu kod Cazina. Nakon toga je, prema tvrdnjama zaštićenih svjedoka ubijen.

Upravo se čita:  U entitetima različito: Poznato koji će dani u BiH biti neradni za praznike u maju

Prema izvještaju Federalne uprave policije upućenom Kantonalnom tužiteljstvu u Bihaću, za ubistvo Šantića sumnjiči se sedam osoba, a prvoosumnjičeni je ratni komandant 502. Brigade Petog korpusa Armije BiH Hamdija Abdić – Tigar.

(BHRT)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

Hoće li amandman visokog predstavnika Christiana Schmidta na Ustav FBiH sutra stupiti na snagu? Koji su naredni potezi opozicije?...

Još vijesti za vas