Subota, 18 svibnja, 2024

Kantonalni odbor SBB BiH Tuzlanskog kantona hitno traži smjenu Vlade

Preporučeno

Foto: M. Muratović
Foto: M. Muratović

Kantonalni odbor SBB BiH Tuzlanskog kantona oštro osuđuje nastavak nasilja na ulicama Tuzle i u cilju smirivanja situacije, poziva premijera Tuzlanskog kantona Seada Čauševića da podnese ostavku.

Nesposobna Vlada Tuzlanskog kantona, predvođena SDP-om i njihovim premijerom Seadom Čauševićem, glavni je krivac za novonastalu građansku pobunu u Tuzli, jer je svojom bahatom, taldžijskom, socijalno neosjetljivom i neodgovornom politikom dovela građane Tuzlanskog kantona u tako nezavidnu i sramnu situaciju da svoja fundamentalna ljudska prava moraju tražiti na ulici!

Upravo se čita:  Cvijanović: Konaković urušava odnose s prijateljskim zemljama, MVP nije njegova “ćaćevina”

Pored toga, na apsolutno opravdane zahtjeve građana, studenata i obespravljenih radnika, Vlada Tuzlanskog kantona je odgovorila prekomjernom upotrebom sile, što je pored nanošenja ozbiljnih povreda, između ostalog i maloljetnim osoba, dovelo i do novih, još masovnijih demonstracija i nereda.

Zbog svega navedenog, hitno pozivamo Vladu Tuzlanskog kantona da odstupi sa svojih pozicija, te na taj način po prvi put pokaže odgovornost u svom mandatu kao i razumijevanje za masovno i očigledno nezadovoljstvo građana Tuzle.

Upravo se čita:  Dodik nakon sastanka sa mađarskim ministrom vanjskih poslova: Rezolucija će bitno destabilizovati BiH, do mjere potpune paralize odnosa

(Fena)

Izdvajamo

Izdvajamo

Za dvije sedmice ćemo opet vidjeti “crveno nebo iznad BiH”

Polarna svjetlost koja se prije nekoliko dana mogla vidjeti i na nebu iznad Bosne i Hercegovine ponovno će biti...

Još vijesti za vas