Subota, 27 travnja, 2024

Slovenija za aktivniji pristup EU prema BiH

Preporučeno

Karl Erjavec
Karl Erjavec

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec izrazio je u utorak zabrinutost razvojem situacije u Ukrajini i potporu diplomatskom rješenju krize, dok je Evropskoj uniji preporučio aktivniju ulogu u BiH.

“Slovenija podržava sva nastojanja za posredovanje kako bi se kriza u Ukrajini riješila diplomatskim sredstvima”, rekao je šef slovenske diplomacije.

“Za stabilizaciju stanja u Ukrajini morali bi se truditi svi, a povećanje napetosti moglo bi imati regionalne i globalne posljedice”, upozorio je Erjavec govoreći na seminaru o medijaciji i stanju u zemljama Sredozemlja kojem, na Brdu kod Kranja, prisustvuju predstavnici više vlada, među ostalima i španski ministar vanjskih poslova Jose Manuel Garcia Mangallo.

Upravo se čita:  Preminula u porođajnoj sali: Ovo je porodilja, majka četvero djece ukopana je u svom selu, Tužilaštvo vodi istragu o smrti

Stabilnost i blagostanje u Sredozemlju u našem su vitalnom interesu, rekao je Erjavec, dodavši da se mediteranska regija susreće s dinamičnim i nestabilnim razdobljem.

Govoreći o prilikama u BiH nakon nedavnih nemira i masovnih prosvjeda, Erjavec je poručio da bi EU u BiH morala biti aktivnija jer su se ti događaji pokazali jasnom porukom o dubokim političkim, ekonomskim i socijalnim napetostima u državi.

Upravo se čita:  Popustima privlačila klijente: Fatalna Sneža lažnu diplomu ovjerila kod notara, pa dobila licencu, tri godine radila estetske zahvate dok nije uhvaćena

“Slovenija smatra da bi EU morala prema tom pitanju upotrijebiti vrlo aktivan pristup”, kazao je slovenski ministar vanjskih poslova.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Da li postoji način da potrošači u BiH izbjegnu poskupljenje struje

Elektroprivreda BiH, koja snabdijeva strujom oko 732.000 domaćinstava u ovom bh. entitetu, prije dvadeset dana je predložila podjelu potrošača...

Još vijesti za vas