Utorak, 30 travnja, 2024

Srbija: Predizborna šutnja počinje u ponoć

Preporučeno

Ilustracija
Ilustracija

Predizborna šutnja, uoči izvanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji, počinje u ponoć i trajat će do zatvaranja birališta, odnosno do 16. marta u 20 sati.

Predizborna šutnja podrazumijeva zabranu izborne propagande, što je propisano Zakonom o izboru narodnih poslanika Srbije, javio je Tanjug.

Tijekom tog perioda zabranjena je izborna propaganda preko sredstava javnog informiranja, održavanje javnih skupova i objavljivanje procjena izbornih rezultata, slanje poruka biračima i postavljanje propagandnog materijala stranaka na udaljenosti manjoj od 50 metara od birališta.

Upravo se čita:  Video šokirao region: Majka snimala na TikToku kako tuče bebu, policija je pronašla i privela

Od četvrtka u ponoć elektronskim medijima bit će zabranjeno da na bilo koji način propagiraju izborne liste, kandidate ili stranke koje sudjeluju na izborima, da iznose procjene rezultata izbora.

Poštovanje izborne šutnje obvezuje i pisane medije što znači da je zabranjeno oglašavanje lista u oglasnim porukama, njihove oznake, slogani, ime, lik, glas, lično svojstvo kandidata, SMS poruke, ankete, telefonska uključenja.

Upravo se čita:  Popustima privlačila klijente: Fatalna Sneža lažnu diplomu ovjerila kod notara, pa dobila licencu, tri godine radila estetske zahvate dok nije uhvaćena

Pravila o izbornoj šutnji odnose se i na program elektronskih medija koji se emitira putem Interneta.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

Hoće li amandman visokog predstavnika Christiana Schmidta na Ustav FBiH sutra stupiti na snagu? Koji su naredni potezi opozicije?...

Još vijesti za vas