Nedjelja, 24 rujna, 2023

Detalji akcije ‘Bullet’: Kako je uhapšeni policajac FUP-a prodao 7.500 metaka, bio i na poligrafu

Preporučeno

Uhapšeni FUP-ovac, pripadnik uniformisane policije, sumnjiči se da je uhapšenom Sarajliji prodavao veće količine municije, skoro 7.500 metaka.

U nastavku operativne akcija “Bullet”, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su u večernjim časovima uhapsili jednu osobu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivična djela “Nedozvoljena trgovina”, “Zloupotreba položaja ili ovlaštenja” i “Pronevjera u službi”.

Upravo se čita:  Gorica Dodik komentarisala tvrdnje ministra Heleza da predsjednik entiteta RS priprema bijeg iz BiH

Uhapšen je policijski službenik Federalne uprave policije (FUP) koji je sproveden u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Iz SIPA-e je jučer rečeno da je u akciji “Bullet” na području Kantona Sarajevo, uhapšena jedna osoba, a prilikom pretresa je otkriveno i privremeno oduzeto 7.500 komada metaka 9×19 milimetara i jedan mobilni telefon.

Saznajemo da se uhapšeni FUP-ovac, pripadnik uniformisane policije, sumnjiči da je uhapšenom Sarajliji prodavao veće količine municije, skoro 7.500 metaka.

Upravo se čita:  Još jedan grad u BiH od danas stavlja "lisice" na automobile bez plaćenog parkinga

Iz SIPA nam je nezvanično rečeno, da je uhapšeni FUP ovac danas bio i na poligrafskom testiranju.

Postoji sumnja da je djelatnik FUP-a, inače zadužen za poslove nabavke i skladištenja streljiva, zlouporabom služebenog položaja i pronevjerom u službi počinio kazneno djelo nedozvoljene trgovine, tako što je nezakonito omogučio prometovanje više hiljada (oko 7500) komada strljiva za vatreno oružje, čija nabavka i trgovina, građanima nije dozvoljena, a koje je bilo namijenjeno plasiranju na ilegalnom tržištu naoružanja i sticanju nezakonite imovinske koristi, rečeno je iz Tužilaštva BiH.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Duge kolone vozila na izlazu iz BiH na pet graničnih prelaza

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Izačić, Gradina i Bosanska Gradiška duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne...

Možda vas zanima i ovo