Petak, 1 prosinca, 2023

Iznosi da vam se zavrti u glavi: Ovo su najskuplje nekretnine koje se prodaju u BiH

Autor:Bloomberg

Preporučeno

Bloomberg je napravio listu najskupljih nekretnina koje se prodaju na prostoru Balkana. Iako nijedna nekretnina iz BiH nije ušla u top 10, iznosi po kojima se ove vile i stanovi prodaju su astronomski.

U Bosni i Hercegovini trenutačno se prodaje jedna nekretnina čija cijena prelazi milion eura. Riječ je o Villi Estella u Lužanima, 10-ak kilometara od centra Sarajeva.

Upravo se čita:  Obavijest za sve koji ne posjeduju ACC tag: Uskoro nećete moći izaći na jednom naplatnom mjestu u FBiH

Izgrađena je 2021. na parceli od 810 četvornih metara, a ima 762 četvorna metra stambenog prostora na četiri etaže. Na toj površini nalazi se šest većih spavaćih soba s kupaonicama, grijani bazen s mogućnošću protustrujnog plivanja, finska sauna i lift. U suterenu se nalazi i dvosobni apartman za osoblje, piše bloombergadria.com.

Većina najskupljih kuća u BiH se nalazi u Sarajevu i okolici

Vila se trenutačno prodaje za 1,85 miliona eura. Još u maju prodavala se na jednom hrvatskom internetskom portalu za 2,4 miliona eura.

Upravo se čita:  Kolike su trenutne cijene peleta, drva, uglja: Hoće li biti poskupljenja?

U BiH se prodaje i kuća u Grivićima za više od 900 hiljada eura. Kuća ima 11.575 četvornih metara zemljišta. Uz nju se nalazi i bazen, sportsko igralište i pomoćni objekti. Sama kuća ima 824 četvorna metra, u kojima se nalazi osam soba, od kojih je pet spavaćih. Kuća je izgrađena 2011.

Većina najskupljih kuća u BiH se nalazi u Sarajevu i okolici, a zatim u primorju, gdje se prodaju dvije od deset najprodavanijih nekretnina. Za ulazak na ljestvicu top deset najskupljih donji cjenovni limit iznosio je 450.000 eura.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Poslodavci apeluju da se ne povećava cijena električne energije privrednim društvima u FBiH

Odluka Vlade FBiH kojom se u skladu sa novim Zakonom o električnoj energiji, proglašava stanje ugrožene sigurnosti snabdijevanja električnom...

Možda vas zanima i ovo