Nedjelja, 1 listopada, 2023

Nevin robijao 22 godine, oslobođen pa doživio infarkt

Preporučeno

Amerikanac David Ranta doživio je srčani udar nepuna dva dana nakon što je pušten iz zatvora u kojem je nevin proveo više od 20 godina, javlja CNN. Stanje mu je stabilno, nalazi se na intenzivnoj njezi u bolnici u New Yorku, izvijestio je njegov advokat.

get_slika_varijacija

Ranta je bio osuđen na 37,5 godina za ubistvo rabina Chaskela Werzbergera u Brooklynu 1990. godine. Pušten je nakon što je tužilaštvo na temelju novih informacija zaključilo kako nema osnove da ga se drži u zatvoru. Jedan od svjedoka koji ga je prvobitno identificirao, 2011. je priznao da je to učinio na nagovor detektiva.

Upravo se čita:  Šokirali se kada su ga zaustavili - Njemačka policija iz saobraćaja isključila autobus iz Bosne i Hercegovine: "Bio je tempirana bomba"

Od početka sam govorio da nemam nikakve veze s ovim slučajem – rekao je Ranta.

Nakon oslobađanja bio je sa svojom porodicom, uključujući i trudnu kćerku koja je u vrijeme njegova hapšenja imala samo dvije godine.

(Bh-index)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Nedim Sladić obradovao građane Bosne i Hercegovine novom prognozom

Poznati bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić vrijedno radi da svojim pratiocima donose pravovremene vijesti o vremenskim prilikama u Bosni i...

Možda vas zanima i ovo