Četvrtak, 9 srpnja, 2020

Predsjednik SDP-a o potezu Jasne Duraković: Ponudila je potpuno drugo shvatanje politike, časti i morala

Nemojte propustiti

Iz Ambasade Njemačke u BiH pojasnili zbog čega su građani danas čekali u redu

Ambasada Njemačke u BiH od 1. jula 2020. godine ima mogućnost da svake srijede u prijepodnevnim satima od 8...

Ratno stanje na ulicama Beograda: Policija dolazi s oklopnim vozilima, demonstranti postavljaju barikade

Demonstracije u Beogradu koje su počele iza 18 sati eskalirale su oko 20:15 kada su poletjele baklje i kamenice...

Direktor UKC RS-a: Trenutno stanje u vezi koronavirusa je haotično

Vlado Đajić ističe da je najgore što se građani ne pridržavaju zvaničnih službenih mjera, a to je nošenje maski...

Uznemirujući podaci: Novi veliki porast zaraženih u FBiH, zabilježen još jedan smrtni slučaj!

U FBiH su trenutno aktivna 1653 slučaja-oboljelih od koronavirusa, a do sada je zabilježeno 69 smrtnih slučajeva. U posljednja...

Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić reagovao je saopštenjem koje prenosimo u cijelosti:

Već odavno je u Bosni i Hercegovini potpuno devalvirano zanimanje političar, upravo zahvaljujući činjenici da su neki od političara svojim ponašanjem iz dana u dan nudili razloge javnosti za takav stav.

Laži, prevare, podmetanja, ucjene i licemjerstvo su postali naša svakodnevnica i uobičajena pojava. Predizborna obećanja vrijede samo do izborne noći, a već ujutro se mijenja priča. Pod plaštom velikih državnih ili patriotskih interesa najveći politički protivnici, a nekad ne samo politički, već i životni neprijatelji, postaju saveznici i partneri.

Oni koji su se kleli kako nikad više neće imati posla jedni s drugima, odjednom nisu baš tako mislili i možda su malo i pretjerali, jer, znate, u pitanju su viši interesi. Normalno i ta prividna ljubav ima ograničeni rok trajanja do sljedeće prilike ili do neke neostvarene ambicije.

Jer da se ne lažemo, bar je to jasno, usprkos velikim riječima ipak se radi samo o zaposjedanju nekoliko ministarskih fotelja ili javnih preduzeća, odnosno upravnih i nadzornih odbora. Zato pojava Vlade u Kantonu Sarajevo, koja se beskompromisno upustila u promjenu stanja predstavlja svjetlo na kraju tunela za građane u Sarajevu, ali i u Bosni i Hercegovini. Zbog toga je ova Vlada bila i jeste trn u oku SDA, jer svaki dan koji prođe pokazuje kako je drastična razlika u odnosu na vlade koje je vodila SDA.

Upravo zbog toga što su građani Sarajeva prepoznali i osjetili pozitivnu promjenu reagirali su negativno na pokušaj njenog rušenja. Apsolutno svjestan da nijedna vlada nije idealna, pa ni ova sarajevska, siguran sam da može biti još bolja, ali je neuporedivo bolja od ostalih.

Zato je gesta zastupnice u kantonalnoj Skupštini g-đe Jasne Duraković naišla na nepodijeljenu podršku javnosti. Svojim potezom Jasna je ponudila potpuno drugo shvatanje politike, časti i morala. Svjesna je da će biti meta i da će je sada napadati, lažno optuživati i ogovarati.

Ipak je iznad svega stavila principe koje je zagovarao i živio njen rahmetli otac i prvi predsjednik SDP-a BiH Nijaz Duraković.

Potpuno svjestan da su argumenti i moć uvjeravanja SDA puno konkretniji od našeg pozivanja na predizborna obećanja, moral i čast, želim se javno zahvaliti uvaženoj zastupnici Duraković na postupku kojim je pokazala da ipak ima ljudi koji drže do riječi.

U isto vrijeme pozivam i ostale zastupnike u Skupštini Kantona Sarajevo da se povedu za njenim primjerom i poštuju volju građana koji daju podršku aktuelnoj vladi. Također, još jednom pozivam čelnike DF-a i SBB-a da razmisle o jasno iskazanom protivljenju građana njihovoj odluci da zajedno sa SDA sruše kantonalnu Vladu.

Čitajte još

loading...

Izdvajamo

Iz Ambasade Njemačke u BiH pojasnili zbog čega su građani danas čekali u redu

Ambasada Njemačke u BiH od 1. jula 2020. godine ima mogućnost da svake srijede u prijepodnevnim satima od 8...

Vulin o protestima: Ovo je pokušaj državnog udara

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je večeras za televiziju Pink da ovo što se događa drugo veče u Beogradu nisu protesti protiv mjera...

Ratno stanje na ulicama Beograda: Policija dolazi s oklopnim vozilima, demonstranti...

Demonstracije u Beogradu koje su počele iza 18 sati eskalirale su oko 20:15 kada su poletjele baklje i kamenice prema policiji ispred Skupštine Srbije,...

Hrvatska ozbiljno razmišlja o novim mjerama nakon pogoršanja epidemiološke situacije

Situacija s koronavirusom u Hrvatskoj i žarišta koja se pojavljuju nakon svadbi i drugih okupljanja u RTL-u Danas je komentirao šef HZJZ-a Krunoslav Capak....

Panedmija razara Srbiju: Šok sobe u Beogradu pune mladih na kisiku

Od početka prijema u Bežanijskoj kosi se nalaze teški pacijenti. To znači da imaju potvrđenu upalu pluća s padom saturacije i kojima je neophodna...

Možda vas zanima i ovo