Nedjelja, 1 listopada, 2023

Pijaca na Stupu postaje ‘Bosanska tržnica’

Preporučeno

Pijaca na Stupu je nedjeljom saobraćajni čep, a sudeći prema statistikama na ovom mjestu je ugrožena i sigurnost u saobraćaju. Prema urbanističkom planu na ovom prostoru planirano je spajanje 12. transvenzale, sjeverne logitudinale i sarajevske zaobilaznice.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Nadležnost Općine Novi Grad seže samo do toga da može da inicira izmještanje autopijace. U radu pijace preklapaju se, ističu za TV SA u Općini, ingerencije Kantona i Federacije.

Upravo se čita:  Vukanović se oženio pod zastavama susjedne Srbije: Oglasio se nakon svadbe

Pijaca, pazarni dan i vašari u Bosni i Hercegovini imaju dugu tradiciju kao mjesta okupljanja ljudi i trgovanja. No, zato se uvijek određivao prikladan prostor, a prodaju roba kontrolisali su državni organi. To nije slučaj sa autopijacom, tvrde stanovnici ovog dijela grada.

Kada se riješi problem izmještanja autopijace, Općina Novi Grad ima namjeru da otvori Bosanku tržnicu, navodi TV SA. Od mjesnih zajednica zatražili su da predlože lokaciju. Na Bosanskoj tržnici bi se prodavali uglavnom domaći proizvodi organskog porijekla i to pod kontrolom inspekcijskih službi.

Upravo se čita:  Gazda iz Sarajeva, radnici nakon otkaza isplatio platu u feninzima: 'Ovako vas poslodavc ispoštuje'

(Source)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Dvojica muškaraca pretukli 25-godišnju Amiru ispred “Binga”: Njena djeca sve to morala gledati

Još jedan nemili događaj dogodio se u Živinicama ispred TC Bingo u naselju Suha. Kako saznaje portal Crna-Hronika mlada...

Možda vas zanima i ovo