Pokušaj pljačke u Prijedoru: Razbojnici spašavali glavu pred bijesnim vlasnikom zlatare

Ilustracija (Foto: Arhiv)

Dva mlađa muškarca, od kojih je jedan bio naoružan pištoljem, pokušala su oko 17 sati opljačkati zlataru “Lanello” u samom centru Prijedora.

Ilustracija
Ilustracija

Prema riječima vlasnika Davora Trebovca sve se desilo kada je na vrata, koja se inače elektronski zaključavaju, pokucao prvo mlađi muškarac, a potom ušao i drugi koji je u ruci imao pištolj, koji je potom repetirao.

Upravo se čita:  Stiže nam Miholjsko ljeto: Očekuju nas temperature i do 29 stepeni

“Odmah su tražili pare i zlato”, priča Trebovac, koji je ispod pulta izvadio svoj pištolj i uperio prema pljačkašima.

Pljačkaši su nakon toga pobjegli iz zlatare, a Trebovac je krenuo za njima, s pištoljem u ruci, u kojem je već bio metak u cijevi.

Pištolj je slučajno opalio, a metak je probio staklo frizerskog salona Žak. Kako nezvanično saznajemo, jedan mlađi muškarac, koji je sjedio u salonu, povrijeđen je od krhotina stakla. Ukazana mu je medicinska pomoć u Općoj bolnici u Prijedoru. Na sreću, riječ je o lakšim tjelesnim povredama.

Upravo se čita:  Članovi Predsjedništva BiH razgovarali sa ministrom odbrane Kraljevine Norveške Bjornom Arildom Gramom
Foto: Avaz
Foto: Avaz

Na lice mjesta ubrzo je došla i policija.

(Dnevni avaz)

1 COMMENT

  1. Tako je, Davore, brani svoje! Ti ulažeš, radiš, trudiš se, a onda dodju dembeli da ti to hladnokrvno pokupe i to naoružani, a ti treba da se use*eš od straha! Ma bolje da ti njega odrobijaš, nego on tebe! Bravo, majstore!

Comments are closed.