Nedjelja, 24 rujna, 2023

Prognoza Nedima Sladića mnogima se neće svidjeti: Jak vjetar i solika

Preporučeno

Sladić je najavio i mogućnost solike – oborine slična snijegu u obliku okruglih, čunjastih ili nepravilnih bijelih neprozirnih ledenih zrnaca promjera od 2 do 5 milimetara.

“U pretposljednjoj sedmici februara, priroda će se malo jače poigrati s vremenskim prilikama pa će nas podsjetiti kako februar ima i onu čudnu, prevrtljiviju stranu”, najavio je Nedim Sladić, bh meterolog.

Upravo se čita:  Počela nova blokada administrativne linije: U blizini Foče razvijena velika zastava entiteta RS

Za Novu BH je rekao kako nas od ponedjeljka čeka vrlo žestoka promjena vremena.

“Kiše će najprije biti u Hercegovini, a u kasnijim satima se prebacuje na jugoistok, donoseći jak, na udare olujni sjevernoistočnjak, pri čemu udari vjetra mogu dostizati do 70 km/h, uz moguće materijalne štete, a potom i padavine, te snažan pad temperature”, rekao je Sladić.

Upravo se čita:  "Ja, Dodik i Vlado Đajić smo tim koji će izvesti narod na dobar put": Ko je čovjek koji se snimao u kabinetu predsjednika entiteta RS?

Najavio je i mogućnost solike – oborine slična snijegu u obliku okruglih, čunjastih ili nepravilnih bijelih neprozirnih ledenih zrnaca promjera od 2 do 5 milimetara.

Kiša bi u nekim područjima se mogla pretvoriti i u snijeg, a moguća je i jaka bura u Hercegovini.

Krajem sedmice, sve stabilnije i više sunčanih dana, kako je najavio bh. meterolog.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Duge kolone vozila na izlazu iz BiH na pet graničnih prelaza

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Izačić, Gradina i Bosanska Gradiška duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne...

Možda vas zanima i ovo