Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Snimao poskoka u BiH usred decembra, ovaj ga napao

Preporučeno

Tek nekoliko dana dijeli nas od početka zime. Unatoč snijegu na duvanjskim planinskim vrhovima i brdima, današnja sunčana srijeda, s temperaturama iznad ništice, više je sličila na prvi proljetni dan, piše Tomislavcity.

Pa i onima koji su krenuli u šetnju poput našega Vinka Ljubasa – Jablana. No, umjesto proljetnica, zatekla ga je ova velika ljutica! Zmije možemo vidjeti i u zimskim mjesecima, ali puno rjeđe nego li u ostalim godišnjim dobima.

Poskok – najopasnija europska otrovnica snimljena je sučanoga prosinačkog dana, 16. u mjesecu 2020. ispod Mandine grede kod Rašćana. Snimatelj se malo i poigrao s otrovnicom kako bi međusobno odmjerili brzinu, valjda.

No taj zapis ne prepouručujemo pogledati pa ga stoga i ne objavljujemo. Ove rijetke zapise dodajemo prije svega kako bismo upozorili šetače i izletnike da budu na oprezu, jer zmije očito još ne spavaju, ako uopće i spavaju.

Izdvajamo

Izdvajamo

Promovirano 98 kadeta Granične policije BiH

Savjetnik predsjedateljice Vijeća ministara BiH Mate Lončar obratio se danas uime predsjedateljice Vijeća ministara BiH Borjane Krišto u Mostaru...

Još vijesti za vas