Ponedjeljak, 2 listopada, 2023

Šta li Vučić reći na ovo? Dodik više nije “prvi baja”: Evo kome su stanovnici RS-a dali prednost

Preporučeno

Inače, za agenciju koja je provodila ovo istraživanje postoje špekulacije da je navodno bliska Miloradu Dodiku, te da su rezultati ovog istraživanja možda “naručeni”.

Mediji u RS-u, posebno oni bliski režimu Milorada Dodika, objavili su rezultate istraživanja javnog mijenja, prema kojem je najuticajnija politička ličnost, prema mišljenju stanovnika RS-a, predsjednik Rusije Vladimir Putin, sa ocjenom 4,13. Prema ovom istraživanju, Dodik zauzima “tek” drugo mjesto sa ocjenom 3,5.

Iza njega na ovoj listi su još i predsjednica RS-a Željka Cvijanović i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Upravo se čita:  Dodik u nekarakterističnom stilu: Imam nadu da će se BiH održati, RS je prihvatila Dejton

Istraživanje je provedeno i u kategoriji najbolji političari u regionu, ma šta to značilo. Prema rezultatima ankete, stanovnici RS-a misle da je najbolji političar regiona nezavisni zastupnik u NSRS Nebojša Vukanović. Iza njega slijedi portparol SNSD-a Radovan Kovačević, pa premijer RS-a Radovan Višković. Na četvrtom mjestu je također nezavisni zastupnik u NSRS Milan Radović, a prvo ime koje je zaista zvučno na prostoru cijelog regiona je tek na petom mjestu, a radi se, zanimljivo, o predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću.

Upravo se čita:  Dodik izvrijeđao Konakovića: "Nisam znao da je toliko glup, to ni Tito sebi nije dozvolio"

Inače, za agenciju koja je provodila ovo istraživanje postoje špekulacije da je navodno bliska Miloradu Dodiku, te da su rezultati ovog istraživanja možda “naručeni”.

Ono što je najzanimljivije je da na obje ove liste među prvih pet nema zasigurno jednog od najuticajnijih i zasigurno jednog od najomiljenijih političara u RS-u, a to je predsjednik srbije Aleksandar Vučić. Postavlja se pitanje da li Dodik ovim istraživanjem možda šalje određenu poruku Vučiću o tome ko je bliži Putinu, posebno nakon što je u Srbiji “na nož” dočekana Putinova izjava u kojoj poredi status Kosova i Donbasa.

Upravo se čita:  Izetbegović jedini kandidat za predsjednika SDA, Mehmedović najavljuje: Znak da je Bakir konačno oteo stranku od članstva

Također, otvoreno je i pitanje da li ovakvim istraživanjem Dodik “ističe kandidaturu” za “prvog među Srbima” s obje strane Drine.

Zanimljivo je i pojavljivanje Milanovića na jednoj od ovih listi, tim prije što je predsjednik Hrvatske iz dana u dan sve otvorenije pokazuje naklonost ka secesionističkoj politici Milorada Dodika, a čak je nedavno izjavio kako “Dodik nije četnik nego partner”.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Miholjsko ljeto: Evo do kad će biti stabilno i natprosječno toplo

Do 13. oktobra u Bosni i Hercegovini očekuje se stabilno vrijeme, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH. Prostrano polje...

Možda vas zanima i ovo