Nedjelja, 24 rujna, 2023

Suspendovan nastavnik koji je djecu nazvao “Srpčići moji”

Preporučeno

“Dijeljenje djece na „srpčad“ i ostale je zastrašujuće bilo gdje, a kamoli u školi i to od strane osobe koja treba da ih edukuje“, kažu roditelji jednog od učenika.

Nastavnik hemije Miloš Stojnić koji se slikao sa đacima u multikonfesionalnom rarzredu OŠ „Branko Radičević“, a potom objavio fotografiju na mrežama uz potpis „Srpiči moji“, suspendovan je sa nastave. Kako je za Nova.rs potvrdila direktorka škole, suspenzija će trajati sve do okončanja disciplinskog postupka.

„U ovom slučaju, po proceduri disciplinski postupak zahteva i suspenziju. Mi smo odmah po saznanju počeli sa prikupljanjem podataka, a sutra u školu dolazi i prosvetna inspekcija“, rekla je direktorica Suzana Marić, napominjući da će suspenzija trajati do okončanjja samog postupka.

Upravo se čita:  "Ima posla, ali izgleda nema zainteresovanih": Pekar očajan, nudi platu od dvije hiljade KM, ali nikako da nađe pravog radnika

Stojnić je spornu fotografiju napravio u odjeljenju koje pohađaju i djeca pripadnici brojnih nacionalnih manjina, kao što je slučaj u većini novosadskih škola. Nakon što je podjeljena na učeničkoj vajber grupi, a potom je sam nastavnik postavio i na svoj insatrgam profil gde sebe naziva „Stojke Ministar“, reagovali su pojedini roditelji osnovaca, zabrinuti zbog diskriminacije, ali i narušavanja prava djece.

Upravo se čita:  Udovica iz Beograda tražila penziju od supruga pa saznala da je ljubavnica već prima

U školu, kao i u razred u kom je nastala fotografija idu djeca slovačke, hrvatske, romske, rusinske… nacionalnosti. Konkretno je moje dijete iz mješovitog braka i u našoj poridici ima pripadnika više nacionalnih manjina, što je vrlo čest slučaj u vojvođanskim porodicama. Dijeljenje djece na „srpčad“ i ostale je zastrašujuće bilo gdje, a kamoli u školi i to od strane osobe koja treba da ih edukuje“, kažu roditelji jednog od učenika.

Upravo se čita:  Žene vojnici u Srbiji dobijaju poseban donji veš

Nova.rs je takođe otkrila da ovo nije prvi put da Stojnić pravi identične fotografije sa đacima, u zavisnosti u kojoj školi se nalazi na zamjeni kao nastavnik hemije. Istu sliku načinio je i sa učenicima Gimnazije „Svetozar Marković“, gdje su i on i učenici držali podignuta tri prsta, tako da je očigledno da je ovakvo fotografisanje i dijeljenje djece na „Srpčiće“ i ostale njegova zamisao.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Duge kolone vozila na izlazu iz BiH na pet graničnih prelaza

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Izačić, Gradina i Bosanska Gradiška duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne...

Možda vas zanima i ovo