Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Udruženje poručilo poslodavcima: Ne potpisujte ponude koje je dostavila Elektroprivreda BiH

Iz Udruženja i ovim putem pozivaju vlasti i rukovodstvo EPBiH da rasterete poslovanje realnog sektora i omoguće veće investicije i razvoj u narednoj godini.

Preporučeno

Udruženje poslodavaca u Federaciji Bosne i Hercegovine poziva članice i sva privredna društva u FBiH koja su od Elektroprivrede BiH dobila ponude za cijene električne energije sa povećanjem da ove ugovore do daljnjeg ne potpisuju.

– Intenzivno razgovaramo sa Upravom Elektroprivrede BiH i resornim ministrima u Vladi FBiH kako bismo razriješili pitanje cijene električne energije za privredu. U UPFBiH se kategorično protivimo povećanju cijena električne energije za privredu – kaže Adnan Smailbegović, predsjednik UPFBiH.

Upravo se čita:  Šta nose izmjene Zakona o PDV-u: Olakšice za više od 6.200 obveznika?

Na inicijativu UPFBiH, tokom protekle i ove sedmice Smailbegović i direktor UPFBiH Mario Nenadić održali su sastanke sa generalnim direktorom Eleketroprivrede BiH i njegovim saradnicima, zatim sa Vedranom Lakićem, ministrom energetike, rudarstva i industrije i Vojinom Mijatovićem, zamjenikom premijera i ministrom poduzetništva, razvoja i obrta u Vladi FBiH.

– Još nema zvaničnog stava nadležnih u Vladi FBiH i Elektroprivredi BiH u vezi sa cijenom električne energije za privredu. Tokom razgovora smo naglasili da je stav poslodavaca da nema nikakvog razloga, niti potrebe za povećanje cijena električne energije privredi te da poslodavci ne trebaju rješavati probleme EPBiH, izazvane drugim faktorima, nevezanim za realni sektor. Ono što za sada pouzdano znamo jeste da je dogovoreno da se u Vladi FBiH održi hitan sastanak kojemu će prisustvovati poslodavci, predstavnici EPBiH i Vlade FBiH na kojem bi se trebao postići konačan dogovor o ovom pitanju – kaže Smailbegović, saopćilo je Udruženje.

Upravo se čita:  Misteriozni investitor stekao veliki udio u bh. firmi namjenske industrije. Sakrio se iza skrbničkog bankovnog računa

Iz Udruženja i ovim putem pozivaju vlasti i rukovodstvo EPBiH da rasterete poslovanje realnog sektora i omoguće veće investicije i razvoj u narednoj godini.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U RS-u za “crni petak” potrošeno 27 miliona KM, u FBiH čak 346 miliona KM!

Iako je i ove godine “crni petak” privukao veliki broj građana RS-a u tržne centre, a njihove novčanike za...

Možda vas zanima i ovo