Srijeda, 29 studenoga, 2023

Vulić: Hvala Nešiću i Vuliću, sada se svi osjećamo sigurnije

Preporučeno

Objasnila je zašto su se predstavnici SNSD-a danas pojavili na sjednici.

Tokom pauze na današnjoj redovnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH medijima se obratila zastupnica SNSD-a Sanja Vulić.

Ona je kazala kako su zahtjevi za pojačanju sigurnost u državnom parlamentu za Srbe iz RS ispunjeni i zahvalila se na tome ministru sigurnosti Nenadu Nešiću i direktoru Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsadu Viliću.

Upravo se čita:  Nešić burno reagovao na tvrdnje Heleza: Ako postoje neke paravojske u BiH, to su one kojima prijeti on i time treba da se pozabavi Tužilaštvo BiH

“Želim reći da je kolegiji preuzeo niz mjera i radnji, da su pooštrene mjere. Sve i jedno lice će biti identifikovano koje ulazi u slalu, znat će se ko gdje sjedi.

Posebno želim da se zahvalim Nešiću i Viliću koji su zaista bili korektni i obavili razgovore s klubom poslanika. Potrudili su se da imamo pravo na slobodu govora i samostalnog ponašanja. Naši uslovi su ispunjeni, preduzete su mjere i radnje kako bismo se svi osjećali sigurno”, kaže Vulić.

Upravo se čita:  Dodik ljut na Krišto jer ministri iz RS nisu bili pozvani na sastanak sa Stoltenbergom

Objasnila je zašto su se predstavnici SNSD-a danas pojavili na sjednici.

“SNSD nikada nije bio kočničar ničega. Mi smo odgovorni prema građanima, zato smo danas ovdje”, rekla je Vulić.

Podsjetimo, ona je nakon posljednje sjednice zatražila od Nešića povećane mjere sigurnosti za predstavnike Srba iz RS-a zbog navodnih prijetnji koje joj je uputio predsjedavajući Denis Zvizdić.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Evropska komisija objavila kartu na kojoj se BiH “crveni”: “Ovo je oštro upozorenje”

Evropska komisija na društvenim je mrežama objavila kartu kojom želi upozoriti na klimatske promjene, a na njoj se posebno...

Možda vas zanima i ovo