Petak, 17 svibnja, 2024

U FBiH ukupno 549 oboljelih od morbila

Preporučeno

dijete-morbilU protekla tri mjeseca, u Federaciji BiH ukupno je registrirano 549 oboljelih od morbila, kažu iz zavoda za javno zdravstvo FBiHOboljeli su uglavnom nevakcinisani ili nepotpuno vakcinisani, prenosi novinska agencija Patria.

“Najveći udio čine porodice u dobi od 15-19 godina, sa pomjeranjem dobne granice prema mlađem ( mlađi od 1 godine op.a.) i starijem uzrastu. Epidemijsko izbijanje morbila u FBiH je registrirano početkom feburara na području općine Bugojno i proširila se na ostale općine Srednjebosanskog kantona gdje je do sada registrirano 511 oboljelih”, kažu iz Zavoda.

Upravo se čita:  Vozač autobusa koji je vozio iz Sarajeva za Hamburg pronašao novčanik pun novca i vratio ga vlasniku

U Kanton Sarajevo epidemija je počela krajem marta, a do početka maja ukupno je registrirano 27 oboljelih. U ZDK povećan broj oboljelih se registrira od početka aprila do početka maja. Registrirano je ukupno osam oboljelih. U Hercegovačko-neretvanskom kantonu do 10. maja registrirano je ukupno sedam oboljelih.

Izdvajamo

Izdvajamo

Mali maturanti zapalili krov škole

Mali maturanti podgoričke Osnovne škole "Vlado Milić" zapalili su krov te obrazovne ustanove tokom bakljade kojom su obilježavali kraj...

Još vijesti za vas