Petak, 17 svibnja, 2024

Demokratska fronta: Savez Bakira i Zlatka je stvaran, dokazan i poguban po zemlju

Preporučeno

ccUhznJ

Mi u Demokratskoj fronti – Željko Komšić iznenađeni smo prizemnim i ostrašćenim tonom i jezikom saopštenja iz kabineta Bakira Izetbegovića, ali razumijemo da je to rezultat duboke panike koja je zavlada u njegovoj klijenteli.

Savezništvo između Bakir i Zlatka Lagumdžije je stvarno, dokazano i pogubno po ovu zemlju i narod, kao što pokazuju četiri godine koje su iza nas.

Bakir i Zlatko kontrolišu javna preduzeća i agenije: BH Telecom, Elektroprivreda, Direkcija za autoceste, Razvojna banka, Agencija za razvoj, te državne udjele u Fabrici duhana Sarajevo, Bosnalijeku i drugim, da navedemo samo neke od njih. Nijedna odluka, nijedna važna odluka ne može biti donesena, prije nego se njih dvojica konsultuju i o tome se također zna sve. Stoga treba ponoviti još jednom da Bakirova i Zlatkova Bosna i Hercegovina počinje na ulazu u BH Telecom, a završava na ulazu u Elektroprivredu.

Upravo se čita:  “Ovo je početak kraja Milorada Dodika! Ukoliko provede Izborni zakon RS slijedi još jedan postupak i moći će mu zabraniti javne funkcije”

O vanjskoj politici Bakira Izetbegovića najviše govori činjenica da u protekle četiri godine nije mogao da otvori nijedna vrata zapadnije od Zagreba i da bi se da nije bilo Željka Komšića zemlja do sada nalazila u međunarodnoj izolaciji. O njegovoj regionalnoj politici najriječitije govori druga činjenica: da je bez ikakvih uslova u BiH pozvao i prostro crveni tepih pred čovjeka koji je 20. jula 1995. godine sa govornice srbijanske skupštine tražio da se u Srebrenici ubije “sto muslimana za jednog ubijenog Srbina”. Koji je potom svega nekoliko sedmica kasnije toga nastavio po starom, vodeći politiku negiranja i podrivanja državnosti BiH.

Upravo se čita:  BiH uzvraća Mađarskoj zbog rezolucije: Konaković povukao prvi potez?

Stoga još jednom pozivamo sve građane Bosne i Hercegovine da izađu na izbore u oktobru i na glasačkim listićem i olovkom kažu šta misle o prethodne četiri Bakirove i Zlatkove godine.

Izdvajamo

Izdvajamo

Mali maturanti zapalili krov škole

Mali maturanti podgoričke Osnovne škole "Vlado Milić" zapalili su krov te obrazovne ustanove tokom bakljade kojom su obilježavali kraj...

Još vijesti za vas