Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Narandžasto upozorenje za veći dio BiH: Moguće izraženije grmljavinsko nevrijeme

Preporučeno

Vremenske prilike pogoršat će se tokom ovog vikenda u BiH, a oblačno vrijeme s kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom stiže i početkom nove radne sedmice.

Nevrijeme, Foto: Arhiv
Nevrijeme, Foto: Arhiv

Vremenske prilike pogoršat će se tokom ovog vikenda u BiH, a oblačno vrijeme s kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom stiže i početkom nove radne sedmice. Narandžasti meteoalarm za danas izdat je za regije Banje Luke, Prijedora, Livna, Sarajeva i Mostara, dok je ostatak BiH označen sa žutom bojom.

Upravo se čita:  Nesreća u BiH: Mladić (20) pao s konja, ljekari se bore za njegov život

Prvog dana vikenda preovladavat će oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Zbog potencijalno opasnih vremenskih prilika danas je za područje Bosne i Hercegovine uključen narandžasti i žuti meteoalarm. Obilnije padavine očekuju se lokalno, a posebno upozorenje izdato je za regije Banje Luke, Prijedora, Livna, Sarajeva i Mostara.

U nedjelju slično vrijeme, ali će biti manje padavina nego prethodni dan.

Upravo se čita:  Kako "operiraju" lopovi na Bjelavama: Munjevita reakcija MUP-a KS, kradljivci "pali" u ruke policije

ed5f17d1fb4b9571c2108b1fec48be2a

Žuti meteoalarm:
Vrijeme može biti potencijalno opasno. Vremenski fenomeni koji su prognozirani nisu neuobičajeni, ali je potreban oprez ako se namjeravaju provoditi aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba se nastaviti informirati o očekivanim meteorološkim uvjetima i savjetuje se ne poduzimati nepotrebni rizik.

Narandžasti meteoalarm:
Vrijeme je opasno. Prognozirani su vremenski fenomeni lošeg vremena. Velika je vjerojatnost da će se dogoditi štete. Treba biti vrlo obazriv i redovito informiran o detaljima očekivanih meteoroloških uvjeta. Treba biti svjestan rizika koji može biti neizbježan.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Bećirović se oglasio iz Egipta, slijede razgovori sa državnim vrhom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović, otputovao je u službenu posjetu Egiptu. Bećirovića je na aerodromu u Kairu dočekao...

Još vijesti za vas