Utorak, 30 travnja, 2024

Doktorica urlala na mladića koji je “preko reda” uveo teško bolesnu majku – VIDEO

Preporučeno

paravinaUšao sam i tražio od Paravine da je primi. Doktorica je burno reagovala! Izbacivala me je napolje, vikala da sam nevaspitan, da je ne učim njenom poslu!

Pravi okršaj između dr Jadranke Paravine, hirurga u KC Niš, i Igora Stajića, sina nepokretne pacijentkinje, zgranuo je u ponedjeljek sve pacijente koji su čekali previjanje.

Iz ambulante se čula bučna svađa između doktorice i Stajića, zbog koje je reagovalo i obezbjeđenje. Na kraju ove neprijatne priče, teško bolesna žena nije dobila pregled, a slučaj je završio na stolu zdravstvene inspekcije!

Kako za Alo! tvrdi Stajić, dr Paravina je rekla da će pregledati njegovu majku, koja je trpia bolove zbog otvorenih rana jer je invalid u krajnjem stadijumu neizlječive bolesti multiple skleroze, a zatim je odugovlačila da ih prozove. On kaže da je ta doktorica pregledala čak tri pacijenta, iako na vratima stoji znak da invalidi imaju prednost, što njegova majka svakako jeste, jer je u kolicima.

Upravo se čita:  “Kafa će poskupjeti tri do četiri puta”

– Ušao sam i tražio od Paravine da je primi. Doktoricaje burno reagovala! Izbacivala me je napolje, vikala da sam nevaspitan, da je ne učim njenom poslu! I to sve pred majkom, koja je plakala. Sve sam snimao mobilnim! Majka mi je u krajnjem stadijumu neizlječive bolesti, a zbog rana su nas poslali kod hirurga.

Upravo se čita:  Dvoje maloljetne djece ostalo bez majke: Ovo je žena koja je preminula nakon što ju je ljekar pustio na kućno liječenje

– Termin za prijem takvih pacijenata je od 12 do 13 časova, a mi smo, zbog ranije intervencije kod urologa, stigli u 13 i 45. Pokucao sam i pitao dr Paravinu da li će da nas primi jer kasnimo, a ona je odgovorila da hoće, ali to se nije desilo do 14.25 – priča za Stajić.

Kako dodaje, na vratima se pojavila medicinska sestra kada je on odlučio da uđe s majkom.

– Počela je da viče, a ja sam joj pokazao naljepnicu na vratima da invalidi imaju prednost. Nije ni pregledala majku, koja je cijali dan kod kuće plakala i odbijala da jede – priča sagovornik.

Upravo se čita:  Popustima privlačila klijente: Fatalna Sneža lažnu diplomu ovjerila kod notara, pa dobila licencu, tri godine radila estetske zahvate dok nije uhvaćena

Dr Jadranka Paravina potvrdila je da jeste burno i emotivno reagovala, ali da nije ugrozila nijedno pravo pacijenta.

– Naravno da ne odbijamo hitne slučajeve. Stajiću sam, iako su zakasnili na pregled dekubitusa, rekla da ću primiti pacijentkinju. Procedura je takva da se prvo pregledaju hirurški čiste rane. Posle pregleda dekubitusa, obavezno se dezinfikuje ambulanta – objašnjava ona za „Alo!“, dodajući da nije odbila da obavi pregled, već da Stajić nije sačekao.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Milijardu eura ipak nije propalo? Usvojena lista reformi u Bosni i Hercegovini

Radni tim u Bosni i Hercegovini, kojim predsjedava predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, usuglasio je Listu reformi s...

Još vijesti za vas