Petak, 17 svibnja, 2024

Građani Banje Luke žele dječije igralište, a ne crkvu

Preporučeno

“Građanska inicijativa za Borik“ predala je danas Skupštini grada Banje Luka peticiju s više od 5.000 potpisa, kojom se traži donošenje odluke o stavljanju van snage prethodne skupštinske odluke o izradi izmjena dijela regulacionog plana banjalučkog stambenog naselja Borik.

Spomenutim izmjenama su na lokaciji javne zelene površine i dječjeg igrališta planirani objekti pravoslavnog hrama s pratećim objektom od više od 1.000 m2.

Upravo se čita:  Žena (55) uhapšena na Sarajevskom aerodromu zbog vanbračne zajednice sa mlađim maloljetnikom

Iz ove građanske inicijative napominju da su Skupštini grada Banje Luke predali i dopis kojim traže da se ova tema stavi na prvu narednu sjednicu lokalnog parlamenta, koja će biti održana 24. novembra.

U suprotnom, smatrat će odlaganje rasprave ove inicijative pokušajem manipulacije voljom građana.

Osnovni cilj Građanske inicijative za Borik je očuvanje dječjeg igrališta i javne zelene površine, bez obzira o kojim objektima se radilo.

Upravo se čita:  Gorica Dodik komentarisala defile maturanata medrese u Banjaluci: Ovo nikada nećete vidjeti u Sarajevu

Dodaju i da veliki broj građana nije upoznat s činjenicom da su za područje Mjesne zajednice Borik predviđene lokacije za izgradnju dva pravoslavna vjerska objekta.

Izdvajamo

Izdvajamo

Mali maturanti zapalili krov škole

Mali maturanti podgoričke Osnovne škole "Vlado Milić" zapalili su krov te obrazovne ustanove tokom bakljade kojom su obilježavali kraj...

Još vijesti za vas