Utorak, 21 svibnja, 2024

Centrotrans Eurolines u ovoj godini planira investicije od oko četiri miliona maraka

Preporučeno

Kompanija Centrotrans Eurolines 2015. godinu završila je sa pozitivnim rezultatom, a u ovoj godini planiran je rast svih paramatara te investicije od oko četiri miliona KM.

Direktor Centrotrans Eurolinesa Safudin Čengić na godišnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu je kazao da su tokom 2015. imali trend rasta u svim oblastima – prihod je veći šest posto, broj pređenih kilometara tri posto, a broj prevezenih putnika povećan je za 11 posto. Naveo je da su u radni odnos primili 86 novih radnika.

Upravo se čita:  Kompanija iz Sarajeva dobila skoro 6.000.000 KM za nadzor saobraćaj na cijelom autoputu kroz BiH

Ova kompanija je u 2015. nabavila 18 novih i polovnih autobusa koji su koštali više od dva miliona KM. S obzirom na to da je u prethodnoj godini došlo do smanjenja cijena u prigradskom i međugradskom saobraćaju, povećan je broj korisnika usluga ove kompanije.

– Centrotrans Eurolines danas u javnom prijevozu putnika na području Kantona Sarajevo saobraća sa 88 autobusa i za tu vrstu prijevoza angažovana su 154 radnika. Kompanija na području Kantona Sarajevo održava 44 linije, 28 kantonalih 16 federalnih, koje su integrisane u sistem javnog gradsko – prigradskog prijevoza – kazao je Čengić i naglasio da Centrotrans Eurolines sa 12 minibusa održava 32 posto padinskih linija.

Upravo se čita:  Ryanair najavljuje snažan rast na Balkanu: Ciljaju na 11 miliona prevezenih putnika ove godine

Kompanija je, po njegovim riječima, nastavila sa uvođenjem dodatnih usluga kao što su besplatan internet na međunarodnim linijama tokom cijelog putovanja i informacioni displeji u gradskim autobusima koji putnicima daju informacije o stajalištima, servisnim i drugim informacijama.

Čengić je dodao da je značajne rezultate ostvario i Centrotours, koji posluje unutar Centrotrans Eurolinesa. Kao oficijelni prijevoznik reprezentacija BiH, Centrotours je organizovao brojna putovanja unutar i van BiH, kako za sportske ekipe tako i navijačke grupe. U prethodnoj godini uspješno je realizovan projekt Turska 2015. gdje je direktnim chartet letovima iz Sarajeva u Turskoj ljetovalo više od 2.000 klijenata.

Upravo se čita:  Vlasnik kompanije Bingo posudio novac Fočaku: Da me zovne u pola noći i kaže “Goci, treba mi bubreg, ja bih mu dao zbog njegove čovječnosti"

Čengić je kazao da i u ovoj godini planiraju da svi parametri poslovanja budu veći, a investicije od oko četiri miliona KM najvećim dijelom se odnose na kupovinu autobusa, odnosno modernizaciju voznog parka.

Izdvajamo

Izdvajamo

Poraz Dodikove politike: Stranke vlasti iz RS-a će izaći na izbore po Schmidtovim pravilima

Vladajuća koalicija u entitetu Republika Srpska odlučila je da, s obzirom na opozicione stavove, izađe na izbore 6. oktobra. “Koalicija...

Još vijesti za vas